Szerző: Ady Krisztián

2006. január 10. 11:33

Mobil rádiót és zeneletöltő szolgáltatást indít a Vodafone Radio DJ néven

A Vodafone bejelentette, hogy a Sony támogatásával előfizetéses mobiltelefonos rádióadásokat indít, melynek különlegessége, hogy az éppen elhangzó zeneszámok azonnal, mobiltelefonon keresztül is megvásárolhatók lesznek. A havi előfizetési díj ellenében a Vodafone Radio DJ szolgáltatás személyre szabott rádiócsatornákat biztosít a harmadik generációs mobilkészülékeken és a azokra kapcsolt számítógépeken keresztül.

[HWSW] A Vodafone bejelentette, hogy a Sony támogatásával előfizetéses mobiltelefonos rádióadásokat indít, melynek különlegessége, hogy az éppen elhangzó zeneszámok azonnal, mobiltelefonon keresztül is megvásárolhatók lesznek. A havi előfizetési díj ellenében a Vodafone Radio DJ szolgáltatás személyre szabott rádiócsatornákat biztosít a harmadik generációs mobilkészülékeken és a azokra kapcsolt számítógépeken keresztül.

A rádiócsatornák akár a hangulatunk, vagy zenei ízlésünk szerint is összeállíthatók, majd a szolgáltató által biztosított zene akár meg is vásárolható. A zeneállományokat, a tartalmat a Sony NetServices nyújtja a Vodafone számára. A Radio DJ hamarosan Nagy-Britanniában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban lesz elérhető, ahol a Vodafone harmadik generációs hálózata már szélesebb körben elérhető. Itthon csupán Budapest belvárosában működik Vodafone 3G-hálózat, melyen egyelőre csak a mobil internetszolgáltatást lehet igénybe venni.

A Vodafone és a Sony közös próbálkozása nem az egyetlen kísérlet a mobil zeneszolgáltatások bevezetésére. A Motorola és az az Apple már korábban piacra dobta az első iTunes zenebolthoz kapcsolódó speciális mobiltelefont, mely azonban nem aratott osztatlan sikert, illetve az amerikai készülékgyártó minap indította be iRadio nevű mobil rádiószolgáltatását is.

A Vodafone közleménye szerint a Sony támogatásával a mobilelőfizetők többszázezer zeneszámot érhetnek majd el a Radio DJ szolgáltatáson keresztül. A szolgáltatás havidíjáról egyelőre becslések sincsenek.

a címlapról