:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. december 13. 08:43

A Magyar Telekom megvásárolja a Dataplexet

A Magyar Telekom 5,1 milliárd forint értékű szerződést írt alá a

[HWSW] A Magyar Telekom 5,1 milliárd forint értékű szerződést írt alá a Dataplex Kft. 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. Az akvizíciótól a szolgáltatási portfolió növekedét várja a legnagyobb hazai távközlési cég. A Dataplex a a vállalati kommunikációs piacon tevékenykedik és többek között magas biztonságú, szünetmentes adattárolást, adatmentést, illetve egyéb értéknövelt szolgáltatásokat kínál. A cég bevétele 2005-ben várhatóan eléri az 1,3 milliárd forintot; budapesti adatközpontja a legfejlettebb technológiai színvonalat képviseli.

A Dataplex organikus növekedési lehetőséget biztosít a Magyar Telekom Csoport részére az informatikai szolgáltatások piacán, ahol saját kapacitásaink már nem elégítik ki kiemelt üzleti ügyfeleink igényeit. Hasonló piaci szegmensben működik a T-Online Adatpark, amely elsősorban web- és szerverhostinggal foglalkozik, így a Dataplex megvásárlása illeszkedik a Magyar Telekom Csoport stratégiájához és erősíti jelenlegi tevékenységét.

A Dataplex megvásárlására fordított 5,1 milliárd forintot a Magyar Telekom a rendelkezésére álló hitelkereteken keresztül fedezi. A Magyar Telekom továbbá átvállalja a Dataplex 230 millió forint jelenértékű eszközlízing kötelezettségét is. A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2006 első negyedévében kerül sor, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása szükséges.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.