:

Szerző: Bizó Dániel

2005. december 5. 03:53

Video- és reklámverseny indult a Firefox népszerűsítésére

Az ingyenes és nyílt forráskódú Firefox böngésző szélesebb körű népszerűsítésére készülő Mozilla Corporation versenyt írt ki mezei felhasználók és reklámkészítők számára, amelynek keretén belül a következő hónapok során felépített kampányhoz keres ötletes anyagokat.

[HWSW] Az ingyenes és nyílt forráskódú Firefox böngésző szélesebb körű népszerűsítésére készülő Mozilla Corporation versenyt írt ki mezei felhasználók és reklámkészítők számára, amelynek keretén belül a következő hónapok során felépített kampányhoz keres ötletes anyagokat.

A böngésző szoftver 1.5-ös verziójának friss megjelenését kiaknázni próbáló, Firefox Flicks néven futó felhívás két különálló szakaszból áll. Az egyikben bárki, aki rendelkezik egy webkamerával, a Spreadfirefox.com oldalon futó Flash alkalmazás révén kifejezheti kép és hang segítségével, miért, mennyire, vagy hogyan kedveli, ajánlja másnak a Firefox böngészőt.

A másik 30 másodperces reklámspotokat vár, főként reklámszakmában dolgozó kreatívoktól vagy ilyen irányú tanulmányokat folytató diákoktól. A pontos részletekre azonban ebben az esetben december közepéig várni kell, addig mindössze hírlevélre lehet feliratkozni. A legjobb videoajánlók és reklámfilmek helyet kapnak majd a Mozilla Corp. által szervezett globális kampányban.

A Firefox közösségi promóciója eddig sem volt példa nélküli. Az 1.0-s verzió megjelenésekor a felhasználók és fejlesztők tábora szponzorálta a nagy példányszámmal rendelkező és patinás The New York Times oldalain 2004. novemberében futó kétoldalas hirdetést. De online reklámfilm is készült már a szoftvernek, amelyek a funnyfox.org oldalon tekinthetőek meg.

funnyfox.org

A Firefox globális részesedése egyelőre még 10 százalék alatti, ugyanakkor például a HWSW fórum látogatóinak több mint harmada használ Firefoxot, az Internet Explorer (IE) aránya pedig 50 százalék alá került, szemben az internetezők táborára jellemző 85-90 százalék közötti mutatóval. A terjedés okai főként a fejlettebb képességekben, nagyobbnak vélt biztonságban, és talán abban keresendőek, hogy egy közösség által létrehozott böngésző sokaknak vonzóbb a megacég Microsoft által kifejlesztett Internet Explorernél.

A Mozilla Foundation nyáron alapította meg a Mozilla Corporationt a célból, hogy átvegye tőle a nyílt forrású szoftverek fejlesztésének koordinálását, valamint eredményesebben végezze annak népszerűsítését. A vállalat az alapítványhoz hasonlóan non-profit működésű, ugyanakkor számít kereskedelmi bevételekre is, melyeket a fejlesztésbe és marketingkampányokba forgathat vissza.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.