:

Szerző: Ady Krisztián

2005. július 27. 10:05

Erősebb grafikus kártyát kaptak az új iBook noteszgépek

Az Apple a várakozásoknak megfelelően tegnap bemutatta új iBook noteszgépeit és Mac mini termékcsaládjának felfrissített tagjait. A korábba pletykákkal ellentétben továbbra sem kapott az Apple legkisebb notebook-sorozata szélesvásznú kijelzőt, az iBookok kijelzője továbbra is hagyományos arányú.

[HWSW] Az Apple a várakozásoknak megfelelően tegnap bemutatta új iBook noteszgépeit és Mac mini termékcsaládjának felfrissített tagjait. A korábba pletykákkal ellentétben továbbra sem kapott az Apple legkisebb notebook-sorozata "szélesvásznú" kijelzőt, az iBookok kijelzője továbbra is hagyományos arányú.

Az új iBook noteszgépeket már csak két konfigurációban lehet megvásárolni, melyek gyorsabb processzort kaptak, illetve a 256 megabájtnyi beépített memóriát 512 megabájtosra növelték a Mac OS X fejlődő igényeinek megfelelően. Az eddig alkalmazott 9200-as sorozatú mobil Radeon grafikus kártya 9550-es típusra cserélődött, mely már képes megjeleníteni a Tigerben található új effekteket is.

A beépített, "alapáras" WLAN-vezérlő mellett már az eddig extraként értékesített Bluetooth sem maradhat ki egyetlen iBook noteszgépből sem, legyen az 12 vagy 14 hüvelyes kijelzővel szerelt. Mindezen többlet szolgáltatásokért és fejlesztésekért egyetlen fillérrel sem kér többet az Apple: a kisebbik iBook 999 dolláros, a nagyobbik 1299 dolláros áron vásárolható meg a tengerentúlon. A hazai vásárlók ennek megfelelően körülbelül 270 ezer forintos bruttó áron vásárolhatják majd meg a legkisebb új iBook noteszgépet.


Apple Mac mini

A Mac mini vonal is bővült, bár kisebb mértékben: a három elérhető konfiguráció mindegyike 512 megabájtnyi memóriával rendelkezik. A 499 dolláros alapmodell újdonságai ki is merültek ennyiben, sajnos az iBookokkal ellentétben a Mac minik grafikus vezérlője maradt a 9200-as sorozatú ATI Radeon. A nagyobb Mac mini modellek a plusz 256 megabájtnyi memórián túl beépített WLAN-vezérlőt és Bluetooth modult is kaptak, így az 599 és 699 dolláros változatok vásárlói jelentősebb többletet kaphatnak mostantól a pénzükért.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.