Szerző: Bodnár Ádám

2005. július 18. 10:24

Új tulajdonosa van a WinZipnek

A Vector Capital kockázati tőkebefektető vállalat vette meg a népszerű tömörítőt, a WinZipet fejlesztő céget. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

[HWSW] A Vector Capital kockázati tőkebefektető vállalat vette meg a népszerű tömörítőt, a WinZipet fejlesztő céget. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A WinZipet világszerte 140 millióan használják és még ma is heti félmillióan töltik le a szoftver shareware változatát, amely 29 dollár megfizetése ellenében tehető teljes verzióssá. Ezt azonban kevesen teszik meg, mivel a WinZip ingyenes változata is teljes funkcionalitást biztosít. A Vector célja a WinZip átalakítása annak érdekében, hogy sokkal többen fizessenek érte és így nyereséget termeljen.

A tervek szerint a WinZip 30 napig működő shareware változatába sokkal agresszívabb figyelmeztetést tesznek be annak érdekében, hogy a felhasználók a próbaidőszak lejárta után megvásárolják a szoftvert, másfelől a fizetős változatba exkluzív szolgáltatásokat építenek be, ezzel is növelve a fizetési hajlandóságot.

A Vector Capitalnak már van gyakorlata szoftvercégek feltámasztásában. Ez a vállalat vásárolta meg 2003-ban a csőd szélén táncoló Corelt, amely azóta nyereségesen tud működni. A Corel egyik legnagyobb sikere volt az utóbbi időben, hogy az amerikai Igazságügyi Minisztérium összesen 50 ezer számítógépére telepítette fel a WordPerfect 12 irodai szoftvercsomagot. A Corel tavaly ősszel a Paint Shop Pro szoftver készítőjét, a Jasc Software-t is megvette.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.