:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 23. 10:25

Elbocsátások várhatók a HP-nál

Elemzők szerint a jelentős nagyságrendű elbocsátások várhatók a HP-nál. A cég új elnök-vezérigazgatója, Mark Hurd a legutolsó negyedév eredményeinek múlt heti ismertetésekor tért ki arra, hogy a HP költségstruktúrája számos területen nem megfelelő. Szakértők úgy vélik, a Hurd által az elkövetkező hónapokban bemutatásra kerülő tervezet jelentős, akár 10 százalékos létszámleépítéstt is tartalmazni fog.

[HWSW] Elemzők szerint a jelentős nagyságrendű elbocsátások várhatók a HP-nál. A cég új elnök-vezérigazgatója, Mark Hurd a legutolsó negyedév eredményeinek múlt heti ismertetésekor tért ki arra, hogy a HP költségstruktúrája számos területen nem megfelelő. Szakértők úgy vélik, a Hurd által az elkövetkező hónapokban bemutatásra kerülő tervezet jelentős, akár 10 százalékos létszámleépítéstt is tartalmazni fog.

Toni Sacconaghi, a Sanford C. Bernstein befolyásos elemzője szerint egy 5-10 százalékos létszámleépítés eredményeképp a vállalat nyereséges éves szinten 20-40 centtel is javulhat. Steve Milunovich, a Merril Lynch szakértője úgy véli, a leépítésekről legkésőbb augusztusig határoz a HP vezetése, szerinte az alkalmazottak 5-10 százalékának elbocsátása éves szinten 21-42 centtel növelheti a részvényenkélnti profitot. A legutóbbi pénzügyi évet a HP 1,15 dolláros részvényenkénti eredménnyel zárta.

Az elmúlt évek során, Carly Fiorina regnálása idején a Hewlett-Packard dolgozók ezreitől vált meg, hogy versenyképesebb legyen az olyan vetélytársak szorításában, mint az IBM és a Dell. A vállalat nyomtatási és képalkotási, nagyvállalati és szolgáltatási részlegeinél az átszervezések miatt jelenleg is zajlik a dolgozók leépítése. A legutóbbi negyedévben az elbocsátásokkal járó egyszeri költségek 98 millió dolláros kiadást jelentettek. A jelenlegi negyedévben a HP várhatóan 100 millió dollárt költ el az elbocsátásokkal kapcsolatban.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.