:

Szerző: Bodnár Ádám

2005. május 24. 09:44

Memóriachipekből áll a jövő mobil merevlemeze?

A Samsung hétfőn bejelentette, hogy egy mozgó alkatrészek nélküli lemezmeghajtót (Solid State Disk) fejlesztett ki. A szóban forgó eszköz valójában nem is tartalmaz lemezeket, mivel az adatok tárolása NAND-típusú flash memóriachipekben történik. Az első SSD meghajtók várhatóan augusztusban kerülnek piacra, legfeljebb 16 gigabájtos kapacitással, egyelőre ismeretlen áron. A Samsung elsősorban apró noteszgépekbe, tablet PC-kbe szánja a terméket.

[HWSW] A Samsung hétfőn bejelentette, hogy egy mozgó alkatrészek nélküli lemezmeghajtót (Solid State Disk) fejlesztett ki. A szóban forgó eszköz valójában nem is tartalmaz lemezeket, mivel az adatok tárolása NAND-típusú flash memóriachipekben történik. Az első SSD meghajtók várhatóan augusztusban kerülnek piacra, legfeljebb 16 gigabájtos kapacitással, egyelőre ismeretlen áron. A Samsung elsősorban apró noteszgépekbe, tablet PC-kbe szánja a terméket.

A koreai cég szerint a flash memórián alapuló eszköz könnyebb, gyorsabb, kevesebbet fogyaszt, kevesebb hőt termel és megbízhatóbb is, mint a merevlemezes meghajtók. Mivel nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, az SSD teljesen zajtalanul működik. Hogy az SSD meghajtók kompatibilisek legyenek a ma kapható noteszgépekkel, kívülről teljesen olyanok, mint egy 2,5 vagy 1,8 hüvelykes mobil merevlemez. Az eszköz 32 megabájtos másodpercenkénti sebességgel írja és 57 megabájtos sebességgel olvassa az adatokat.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.