:

Szerző: Ady Krisztián

2005. március 29. 09:53

Májustól lesz kapható az Adobe Photoshop következő, CS2 verziója

[Neowin] Májusban jelenik meg az Adobe Photoshop képkezelő szoftver következő, CS2 névre keresztelt verziója -- legalábbis erről tanúskodik a Google keresőmotor által becache-elt, azonban az Adobe által még nem publikált dokumentum . A képkezelő alkalmazás Mac OS X és Windows operációs rendszerek alatt futó új, CS2 jelzésű verziója májustól lesz kapható, a sajtóközlemény pedig elméletileg csak április 4-én vált volna publikussá.

[Neowin] Májusban jelenik meg az Adobe Photoshop képkezelő szoftver következő, CS2 névre keresztelt verziója -- legalábbis erről tanúskodik a Google keresőmotor által becache-elt, azonban az Adobe által még nem publikált dokumentum. A képkezelő alkalmazás Mac OS X és Windows operációs rendszerek alatt futó új, CS2 jelzésű verziója májustól lesz kapható, a sajtóközlemény pedig elméletileg csak április 4-én vált volna publikussá.

A Photoshop CS2, vagy Photoshop 9 néven ismert alkalmazás továbbfejlesztett állományböngészővel, HDR (High Dinamic Range, nagy dinamikatartományú) képek támogatásával és FireWire előnézeti képekkel bővül, utóbbinak elsősorban a digitális kamerák tulajdonosai vehetik nagy hasznát. A szoftverfejlesztők megváltoztatták a rétegpaletták kezelését is.

Új eszközök

A sajtóközlemény szerint a Photoshop CS2 új eszközöket is tartalmaz, mint például a "Spot Healing" ecset, mely a jellemzően digitális fényképek készítésekor fellépő problémákat hivatott kijavítani, mint a vörösszem effektus, a zaj, az elmosódások és a gyengébb minőségű lencsék okozta torzulások. A "Smart Objects" eszközök lehetővé teszik a képek és vektoros illusztrációk méretezését és transzformálását a képminőség romlása nélkül.


Vanishing Point - helyes perspektíva

A Photoshop CS2 felhasználói kiaknázhatják a "Vanishing Point" és "Image Warping" eszközök képességeit is. A "Vanishing Point"-nek elsősorban retusálás során vehetjük hasznát, a klónozás, festés és transzformálás során ugyanis automatikusan megmarad a kép perspektívája.

Az Image Warping segítségével pedig a "dobozkészítők" munkája lehet könnyebb, bármilyen formát "hajlítgathatunk" a képből az előre definiált, vagy általunk szabadon megszabható hajlítási pontok segítségével. Az Adobe Photoshop CS2 ajánlott ára 599 dollár, körülbelül 115 ezer forint lesz, az upgrade csomagért pedig 159 dollárt, körülbelül 28 ezer forintot kell fizetni.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.