:

Szerző: Bizó Dániel

2005. március 16. 12:59

Felsorakoznak az AMD Turion 64 processzorral szerelt notebookok

A szerdán véget érő CeBIT-en a Fujitsu Siemens bemutatta a világ első vékony és könnyű kategóriájú Turion 64 Mobile Technology processzorral szerelt notebookját. Helyszíni riporterünk szerint a rengeteg Centrino logós notebook mellett a gép eldugva, egy sarokban volt fellelhető. Az Amilo A7645 típusjelzésű modellről a Miklós Tamás kollégánk által fejlesztett, ma már Everest néven futó AIDA32 árult el többet.

[HWSW] A szerdán véget érő CeBIT-en a Fujitsu Siemens bemutatta a világ első vékony és könnyű kategóriájú Turion 64 Mobile Technology processzorral szerelt notebookját. Helyszíni riporterünk szerint a rengeteg Centrino logós notebook mellett a gép eldugva, egy sarokban volt fellelhető. Az Amilo A7645 típusjelzésű modellről a Miklós Tamás kollégánk által fejlesztett, ma már Everest néven futó AIDA32 árult el többet.

A notebook a Silicon Integrated Systems (SiS) S760 chipkészletet alkalmazza, melyet a vállalat a Turion indításához hasonlóan a CeBIT első napján jelentett be. Az azonnal hozzáférhető lapkakészlet integrált, SiS Mirage 2 típusú grafikus magot és 8 csatornás hangvezérlőt is tartalmaz, támogatja a SATA meghajtókat is.

Az egyik felvételen látható, hogy egy AMD Turion 64 MT-30 típusú processzorról van szó, melynek maximális órajele 1,6 GHz. A képről kiderül, hogy a legalacsonyabb fogyasztású AMD processzor akár 400 MHz-es sebességre is képes visszakapcsolni, amivel fogyasztás kevesebb mint negyedére csökkenthető. A rivális Pentium M minimális órajele hivatalosan 600/800 MHz, típustól függően, ami egyes helyzetekben -- e-mail írás, olvasás, zenehallgatás -- még pazarlásnak is bizonyulhat.

A Fujitsu Siemens mellett már az Acer és az Asustek is bejelentette, hogy hamarosan turionos modellel fog jelentkezni. A gépekben közös, hogy 15-15,4 hüvelykes kijelzővel érkeznek március végén, tömegük pedig kevesebb lesz mint 3 kilogramm. Az MSI már korábban jelezte, hogy elkészült egy Turion 64 processzort tartalmazó ultrahordozható géppel, amely bár kívül esik az AMD által megcélzott piacon, rendkívül kedvező árfekvésével versenyképes lehet.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.