Szerző: mz

2000. június 5. 21:55

Intel 820E

Ugyan a jelek szerint mindenki az AMD új processzoraira koncentrál, nem szabad megfeledkezni a sarokban félénken kuncogó Intelről sem, aki nem mert üres kézzel érkezni, és hozott nekünk egy új chipsetet, a 820E-t.
Az új chipset új I/O Controller Hub-ot kapott, mely nagyobb rendszerteljesítményt és flexibilitást tesz lehetővé. A 820E chipset ugyanazt az RDRAM memóriavezérlő hubot használja, mint az eredeti, novemberben bevezetett 820-as. Az új I/O vezérlő (ICH2) egy további USB vezérlőt, egy többféle módon is felhasználható LAN interfészt, két ATA/100-as csatolót és maximálisan hatcsatornás, AC'97-es, surround támogatással ellátott hangvezérlést biztosít. A két USB csatolóval az USB adatátvitel sebessége összesen 24 Mbit/sec lehet, ez részét képezi az Intel "Ease of Use of the PC" törekvésének, azaz a könnyen használható PC-k készítését célzó tervnek. A dupla ATA/100-as vezérlőhöz egyelőre nem lehet kapni ugyan merevlemezt, és mint egy régebbi hírben említettük, a SerialATA várható megjelenése miatt nem is lesz ilyen, de azért a havaroknak eldicsekedhetünk vele. Az FSB továbbra is 100 és 133 MHz lehet.
Az Intel 820E chipset 1000 darabos kiszerelésben darabonként 35 dollárért kapható.

Ha szeretnél idén is pontos képet kapni az alkalmazás-fejlesztési technológiák hazai elterjedtségéről, akkor segíts nekünk és szánj néhány percet átfogó technológiai felmérésünkre! Honlapunkon a korábbi évek eredményeit is elérheted!

a címlapról

részvény

1

Kiszállt az Arm-ból az Intel

2024. augusztus 14. 10:49

A részvénypiaci manőver alapvetően jól illik az átstrukturálási folyamatba.