Szerző: Ady Krisztián

2004. október 5. 10:09

Tönkreteszi a Daemon Tools segédprogramot a Knights of Honor játékprogram

A CD Freaks.com információi szerint érdekes másolásvédelmet helyeztek el a Black Sea Studios kiadásában megjelenő Knights of Honor stratégiai játékban a Sunflower szoftverfejlesztői. A játék amellett, hogy nem tűri meg CD- és DVD-író szoftvereket a felhasználó számítógépén, a Daemon Tools segédprogramot is tönkreteszi.

A CD Freaks.com információi szerint érdekes "másolásvédelmet" helyeztek el a Black Sea Studios kiadásában megjelenő Knights of Honor stratégiai játékban a Sunflower szoftverfejlesztői. A játék amellett, hogy nem tűri meg CD- és DVD-író szoftvereket a felhasználó számítógépén, a Daemon Tools segédprogramot is tönkreteszi.

A játék elindítását követően egy "Conflict, please deactivate or uninstall BlindWrite/CopyToDVD Patin-Couffin driver" hibaüzenettel kilép, ha az említett szoftverek vagy driver telepítve van a felhasználó számítógépén. A szoftverek eltávolítását követően is problémákba futhatunk, a játékprogram ugyanis figyelmeztetés nélkül eltávolítja a Daemon Tools CD- és DVD-virtualizációs alkalmazáshoz tartozó daemon.dll-t is.

A Daemon Tools segítségével ISO vagy más formátumú lemezkép-állományokat emulálhatunk be CD-meghajtóként, legyen az legális, vagy illegális másolat. A szoftver képes bizonyos másolásvédelmeket is emulálni.

A különös másolásvédelem nem véletlenül vet fel különböző aggályokat, hiszen kényszeríthet-e egy fejlesztő arra, hogy legálisan megvásárolt és feltelepített szoftvert távolítsunk el a gépünktől csupán azért, mert vélelmezik, hogy le szeretnénk másolni a játékot. Az ingyenesen elérhető és letölthető Daemon Tools szoftver tönkretétele pedig minden határon túlmegy, teljesen helyénvaló a mások által is feltett kérdés -- vajon mi következik ezután?

Szólj hozzá a fórumban!

a címlapról