Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2004. szeptember 15. 16:40

Letölthető a Transport Tycoon Deluxe folytatásának a demója

Néhány napja elérhető a klasszikus közlekedési-stratégiai játék, a Transport Tycoon Deluxe folytatásaként számon tartott, Locomotion demóváltozata.

Néhány napja elérhető a klasszikus közlekedési-stratégiai játék, a Transport Tycoon Deluxe folytatásaként számon tartott, Locomotion demóváltozata.

A programot ugyanaz a Chris Sawyer írta, aki az 1994-ben megjelent Transport Tycoont, majd az egy évre rá kiadott deluxe változatot is. Mint emlékezetes, tavaly óta másodvirágzását éli a Transport Tycoon: előbb egy jó minőségű magyar fordítás jelent meg Varga Csaba jóvoltából, majd egy patch, ami kiterjesztette a program képességeit. Később megjelent egy platformfüggetlen változat is. A Locomotionról először idén áprilisban lehetett hallani - minden bizonnyal nem véletlenül abban az időben, amikor az örökzöld programmal mind többen kezdtek el ismét játszani.


Egy kép a régi TTDX-ből...

A demóban - ami valóban igen korlátozott lehetőségeket ad a játékra - egy évet és három hónapot építkezhetünk, a pályák mentésére pedig nincs lehetőség. Ugyanakkor jó szolgálatot tesz a gyakorlás, mivel a pályaépítés metódusa jelentősen megváltozott, s bizony kínlódni kell, mire az ember rájön a nyitjára. Kárpótol ugyanakkor a most már problémamentesen élvezhető zene (mely nem ugyanaz, mint a korábbi verzióban), és a kicsit megújult, de stílusában a hagyományokat megtartó grafika.


... és egy a Locomotionból

Immár nem csak vonatot, hajót teherjárműveket és repülőket, hanem városi villamosokat is vásárolhatunk a játékban, a korábban megjelent videóban hirdetett trolibuszok azonban nem tűnnek fel a demóváltozatban. Rendkívül sokat finomodott a játék hídépítő tudománya: valóságos viaduktokkal tehetjük látványosabbá a pályát.

A program megjelenésével kapcsolatban a CD Galaxis munkatársa érdeklődésünkre nem tudta megmondani sem azt, hogy a Locomotion mikor érkezik Magyarországra, sem azt, hogy mennyibe fog kerülni. A mintegy 51 megabájtos angol nyelvű, Windows alatt futtatható demó letölthető a Gamershell oldaláról.

a címlapról