:

Szerző: Ady Krisztián

2004. április 13. 13:07

Már hazánkban is kapható a Zalman csendes vízhűtése

Már Európában és hazánkban is kapható a csendes hűtőiről ismert koreai Zalman Reserator névre keresztelt, vizes processzorhűtő rendszere. A 6,5 kilogramm tömegű, különálló hőleadó radiátorért és a ZM-WB2 rézbetétes processzorblokkért körülbelül 290 eurónak megfelelő összeget, itthon 49900 forint + áfát kell fizetni.

Már Európában és hazánkban is kapható a csendes hűtőiről ismert koreai Zalman Reserator névre keresztelt, "vizes" processzorhűtő rendszere. A 6,5 kilogramm tömegű, különálló hőleadó radiátorért és a ZM-WB2 rézbetétes processzorblokkért körülbelül 290 eurónak megfelelő összeget, itthon 49900 forint + áfát kell fizetni.

A processzorra szerelendő hűtőblokk univerzális kialakítású, így mind a Socket 478 foglalattal rendelkező Intel Pentium 4 processzorokhoz, mind a Socket 462-es AMD Athlon, Duron, Athlon XP és Socket 754/940-es Athlon 64, Athlon 64 FX, Opteron processzorokhoz alkalmazható.

A csendes üzemet biztosító vízpumpa 300 liter/órás teljesítménnyel keringteti a vizet a rendszerben, a pumpa működését pedig egy átlátszó figyelőablakon keresztül ellenőrizhetjük. A rendszer természetesen nem csak a processzor hűtésére alkalmazható, a készülék teljesítménye elég még egy videokártya, sőt, akár a chipkészlet hűtésére is, előbbiről a hamarosan érkező, opcionálisan megvásárolható külön GPU-hűtő blokk gondoskodhat.

A Zalman teljesen zajtalan, passzív, heatpipe rendszerű hűtéssel rendelkező számítógépháza is kapható már hazánkban, a teljes csendért viszont hatalmas árat kell fizetni. A Zalman egyedi kialakítású háza hajszál híján 200 ezer forint + áfás áron vásárolható meg.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.