Szerző: sammer

2000. május 26. 19:21

Deus Ex beta első benyomások

A GA-RPG megkapta tesztelésre a Deus Ex legfrissebb fejlesztõi verzióját, és leírta véleményét errõl a ION Storm berkeiben készülõ "Unreal meghajtású" akció/szerepjáték-ról.

A Deus Ex az Unreal Tournament motorjának továbbfejlesztett verzióját használva teljeskörûen támogatja a 32-bites nagy felbontású videomódokat. A Deus Ex grafikája kiváló és rendkívül nagy részletességû texturákat használ, bár az UT motornál ez már nem számít újdonságnak. Egy PIII 550-es gépen játszva TNT2 Ultra videokártyával 1024 x 768 -as felbontásban, és minden részletességet maximumra állítva is folyamatosan futott a játék.

A Deus Ex játékmenete a System Shock 2 és a Thief stílusát hordozza magán, de nagyobb hangsúly van az FPS akció elemeire helyezve. Egy-egy küldetés több módon is megoldható, tehát nem az eddig megszokott lineáris játékmenettel lesz dolgod. Az FPS akciójátékoktól eltérõen nem feltétlenül kell halomra lõni az ellenséget, hanem szükséged lehet lopakodásra, számítógép hackelésre, és zárfeltörésre is ami orgyilkos stílust visz a játékba. Ennek ellenére a hardcore FPS játékosok is élvezni fogják mivel fegyverrel is el lehet intézni mindent, tehát az ész vagy az "erõ" használata egyaránt gyõzelemre vezethet. A játékhoz tartozik egy tréning pálya, ahol könnyen megtanulhatod az irányítást, így az éles bevetésekbe már képzetten indulhatsz. Az RPG játékokhoz hasonlóan indulás elõtt be kell állítanod karaktered tulajdonságait, ahol kreálhatsz egy pontos és csendes orgyilkost vagy akár egy izomagyú állatot is akivel végigmészárlod a pályákat. A teszterek tapasztalatai szerint a játék elég kihívást jelent már legkönnyebb fokozaton is.

Bár ez még csak egy kezdeti beta verzió, a Ga-RPG team szerint a Deus Ex eséllyel indulhat majd az Év játéka címért, mivel a játékosok nagyon széles rétegét célozza meg változatos játékstílusával (akció - szerepjáték - kaland - FPS). A Deus Ex a ION Storm-on belül mûködõ Warren Spector fejlesztésében készül (õk csinálták az Ultima Underworld és System Shock játékokat), megjelenését nyárra tervezik.



További 15 screenshot!

a címlapról