:

Szerző: Barna József

2003. április 2. 10:35

Újabb akvizícióval erősít a Network Associates

[CNET] A Network Associates tegnap jelentette be, hogy felvásárolja a behatolás-detektáló megoldásokat fejlesztő IntruVert Networks öt. Az ügylet újabb állomás a vállalat akvizícióinak sorában, melyektől a biztonságtechnikai piac újabb szegmenseinek meghódítását reméli.

[CNET] A Network Associates tegnap jelentette be, hogy felvásárolja a behatolás-detektáló megoldásokat fejlesztő IntruVert Networksöt. Az ügylet újabb állomás a vállalat akvizícióinak sorában, melyektől a biztonságtechnikai piac újabb szegmenseinek meghódítását reméli.

A Network Associates a megállapodás értelmében 100 millió dollár készpénzért vásárolja fel az IntruVertet, amely behatolás-érzékelő és -blokkoló hardvermegoldásokat forgalmaz. A céget 2000-ben alapították és jelenleg mintegy 80 alkalmazottja van. A felvásárlással érvényét veszti a Network Associates és az Internet Security Systems tavaly májusban kötött megállapodása, melynek értelmében utóbbi behatolás-detektáló technológiáját integrálták volna az előbbi vírusirtó alkalmazásaiba.

Amint azt Gene Hodges, a Network Associates elnöke elmondta, az IntruVert termékei teljesebb megoldást kínálnak: nem csupán jelzik az illetéktelen behatolást, hanem hatékonyan blokkolják is azt. Mint fogalmazott: "A detektálástól a védelem felé szeretnénk elmozdítani a piacot. Ügyfeleink ugyanolyan védelmet várnak el a hackerek ellen, mint amilyet a vírusok ellen."

Az IntruVert rendszerei jelenleg két konfigurációban vásárolhatóak meg, a belépő szintű változat 35 000, míg a kiterjedt hálózatokhoz szánt modell 100 000 dolláros áron. A hardvereket 2004-re egyesítik a Network Associates Sniffer termékcsaládjával.

Amint az ismert, a Network Associates tavaly számos akvizícióval erősített: befejezte be a McAfee.com visszavásárlását, majd felvásárolta Traxesst és a spamszűrő alkalmazásokat fejlesztő Deersoftot. Hodges elmondása szerint a jövőben újabb felvásárlások várhatóak.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.