:

Szerző: Ady Krisztián

2003. március 27. 10:09

A Vodafone továbbra is fenntartja a jogot GPRS Internet szolgáltatásának korlátozására

Ellentmondásos információk láttak napvilágot az elmúlt napokban a Vodafone GPRS Internet és WAP szolgáltatását érintő, nagy vihart kavart, havi 1 GB-os korlátozásával kapcsolatban. A fórumokon közzétett visszajelzések szerint a Vodafone 1270-es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálata azt közölte az előfizetőkkel, hogy a meghirdetett korlátozás csak a március 15-e után szerződést kötőkre vonatkozik, a korábban Vodafone ügyféllé vált GPRS Internet és WAP felhasználóknak nem kell korlátozástól tartaniuk.

[HWSW] Ellentmondásos információk láttak napvilágot az elmúlt napokban a Vodafone GPRS Internet és WAP szolgáltatását érintő, nagy vihart kavart, havi 1 GB-os korlátozásával kapcsolatban. A fórumokon közzétett visszajelzések szerint a Vodafone 1270-es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálata azt közölte az előfizetőkkel, hogy a meghirdetett korlátozás csak a március 15-e után szerződést kötőkre vonatkozik, a korábban Vodafone ügyféllé vált GPRS Internet és WAP felhasználóknak nem kell korlátozástól tartaniuk.

Mint ismeretes, a Netért a közelmúltban közleményében jelezte, hogy felkérte a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodát és annak vezetőjét, Dr. Magyar Györgyöt, hogy vizsgálja meg a Vodafone általános szerződési feltételeinek egyoldalú módosítása és az 1 gigabájtos adatforgalmi korlátozás nyomán kialakult helyzet jogszerűségét. A Netért és ügyvédje által elküldött hivatalos levél megtekinthető a Netért honlapján.

A Vodafone azonban lapunk érdeklődésére elárulta: a cég nem változtatott korábbi álláspontján, tehát a korábban közzétett hirdetményeknek megfelelően a Vodafone bármely előfizető esetén fenntartja a jogot, hogy az adott adatmennyiséget túllépő felhasználókat kizárja az adott hónapban a GPRS Internet és WAP szolgáltatásból. A GPRS Internet szolgáltatásra előfizetett felhasználók maximum heti 400 MB, havi 1 GB adatot tölthetnek le, a 800 MB-nyi adatforgalom eléréséről pedig SMS-értesítést kapnak.

A Vodafone a 2003. február 12. 00:00-órától életbe lépett új, a 8.3 és 8.4.1. pontján módosított Általános Szerződési Feltételekkel teremtette meg a korlátozások bevezetésének lehetőségét:

"A Vodafone fenntartja a jogát, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a szolgáltatás nyújtását, az adatforgalom függvényében, illetve akkor, ha az Előfizető úgy használja a szolgáltatást, hogy az a szolgáltatás nyújtását részben vagy teljes egészében megszakítja, hatékonyságát jelentősen csökkenti vagy egyéb módon csorbítja, illetőleg nagy valószínűséggel az előzőek bekövetkezését okozhatja."

A Vodafone az adatforgalmi korlátozást elsőként a GPRS WAP szolgáltatást prepaid kártyán igenybevevők számára vezette be, az előfizetők kis csoportja ugyanis -- a cég állítása szerint -- rendkívüli forgalmat generált a hálózatban. A maximálisan letölthető havi adatmennyiséget a GPRS WAP szolgáltatás esetén 5 MB-ban határozták meg.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.