:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 17. 18:47

A Gartner szerint piacvezető az Oracle konfigurátor szolgáltatása

[NetAktív] Az Oracle Corporation bejelentette, hogy a Gartner piackutató cég által készített Magic Quadrant (bűvös négyzet) fantázianevű értékelésben , a megrendelésre történő termékkonfigurálást támogató szoftverek kategóriájában az Oracle megoldásai a négyzet piacvezető negyedébe kerültek. A Gartner meggyőződése, hogy 2004-re azok a szállítók, amelyek a konfigurátor szoftvereket nem integrálják szorosan a többi vállalati rendszerrel, 70%-os valószínűséggel kihalnak.

[NetAktív] Az Oracle Corporation bejelentette, hogy a Gartner piackutató cég által készített Magic Quadrant ("bűvös négyzet") fantázianevű értékelésben, a megrendelésre történő termékkonfigurálást támogató szoftverek kategóriájában az Oracle megoldásai a négyzet "piacvezető" negyedébe kerültek. A Gartner meggyőződése, hogy 2004-re azok a szállítók, amelyek a konfigurátor szoftvereket nem integrálják szorosan a többi vállalati rendszerrel, 70%-os valószínűséggel kihalnak.

A Gartner meghatározása szerint a megrendelésre történő konfigurálást támogató (Sales Configuration) szoftverek "olyan alkalmazások, amelyek az összetett termékek konfigurálását szolgálják, és amelyeket az üzletkötők vagy az ügyfélszolgálat képviselői használnak a többlet- vagy keresztértékesítési tevékenységekhez". Egyszerűbben fogalmazva: a megrendelésre történő testreszabott összeállítást támogató szoftverek segítik az ügyfeleket és üzletkötőket az egyedi igények szerint legyártható és leszállítható termékek összeállításában, és biztosítják, hogy a termék egyedi árazása megfeleljen a vállalat árképzési előírásainak.

A Gartner azokat a szállítókat sorolja a "piacvezető" kategóriába, amelyek jó teljesítményt nyújtanak, világosan látják a követendő piaci irányt, és aktívan erősítik szakirányú felkészültségüket annak érdekében, hogy megőrizzék vezető pozíciójukat a piacon. A rangsorolás értékelte az Oracle megoldásainak széles körét, könnyen használható szabálykarbantartó környezetét, a más Oracle-alkalmazásokkal való mélyreható integrációt, a termékkonfigurációs üzletkör folyamatos bővülését az elmúlt egy év alatt, valamint a számos nemzetközi ügyfél-referenciát.

A Gartner meggyőződése, hogy a konfigurátor szoftvereket szorosan integrálni kell a többi vállalati rendszerrel. Ezzel kapcsolatban ezt írja: "2004-re azok a szállítók, amelyek csak a megrendelésre történő konfigurálási funkciókat tudják kínálni, 70%-os valószínűséggel kihalnak".

A termékkonfigurálás komplex problematikája jellemzően a termék teljes életciklusát átszövi. Az Oracle két termékkel fedi le a megrendelésre történő összeállítás területét: Oracle Configurator (termékkonfigurálás) és Oracle Advanced Pricing (árképzés). Az Oracle Configurator integrációs képességei jelentős szerepet játszanak abban, hogy az Oracle szoftvere ugyanolyan könnyen képes megoldani a bonyolult és az egyszerű problémákat.

A szoftver teljes mértékben az Oracle E-Business Suite alkalmazás-együttesbe integrált, de az ügyfelek meglévő vagy saját fejlesztésű webes alkalmazásaival is könnyen integrálható. Segítségével a gyártó akár a legbonyolultabb termékkonfigurációs szabályokat is könnyen megfogalmazhatja, és ezek révén optimalizálhatja a termékmodellezést, valamint támogathatja az összetett értékesítési folyamatokat.

Az Oracle Advanced Pricing lehetővé teszi a vállalatok árstratégiáinak gyors átültetését a gyakorlatba, így a gyártó az árak dinamikus korrekciójával és eseti árengedményekkel lendületes, az ügyfeleket közvetlenül megcélzó marketingtevékenységet folytathat. Ezáltal az üzletkötők, megrendelők és partnerek könnyen összeállíthatják és beárazhatják a megrendelő egyedi igényeinek megfelelő termékeket, ami fokozza az ügyfelek hűségét, és csökkenti az értékesítés költségeit.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.