Szerző: Barna József

2003. február 4. 15:50

Az NVIDIA bejelentette mobil munkaállomásokba szánt új GPU-ját

Az NVIDIA ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte mobil munkaállomásokba szánt Quadro4 700 Go GL grafikus processzorának szállítását. Ez az NVIDIA első olyan, professzionális felhasználókat megcélzó mobil 3D-gyorsító chipje, amely képes a DirectX 8.x programok hardveres gyorsítására.

[HWSW] Az NVIDIA ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte mobil munkaállomásokba szánt Quadro4 700 Go GL grafikus processzorának szállítását. Ez az NVIDIA első olyan, professzionális felhasználókat megcélzó mobil 3D-gyorsító chipje, amely képes a DirectX 8.x programok hardveres gyorsítására.

Az új termék a GeForce4 Titanium architektúrára épülő Quadro4 XGL-sorozat mobil változata, így tartalmazza a hangzatos Lightspeed Memory Architecture II és nFiniteFX II motort is. Az NVIDIA mobil megoldásaiból ismert PowerMizer energiatakarékos technológiának köszönhetően a grafikus chip órajele és feszültsége a terhelés függvényében változik. A Quadro4 700 Go GL 64 Mbyte memória kezelésére képes és 8x AGP interfészt támogat.

A Quadro4 700 Go GL mellé a Quadro Applications Utilities csomagot mellékeli a gyártó, amelyben egyedi driverek találhatók 3ds max, AutoCAD és más professzionális vizualizációs alkalmazásokhoz. A termék azonnal hozzáférhető a Dell Precision M50 mobil munkaállomásaiban.

a címlapról