Szerző: roberto

2003. január 27. 12:28

A Red Hat új technológiával bővíti a Red Hat Network szolgáltatásait

[Red Hat, CNET] A Red Hat a múlt héten jelentette be a LinuxWorld kiállításon, hogy új technológiával

[Red Hat, CNET] A Red Hat a múlt héten jelentette be a LinuxWorld kiállításon, hogy új technológiával bővíti a Red Hat Network szolgáltatásait. A szerverenként évi 120 dollárba kerülő Red Hat Network előfizetés, amely eddig főleg a sok szerverrel dolgozó cégek munkáját könnyítette meg egy központosított, webes felületről kezelhető, időzíthető frissítéskezelővel, valamint elsődleges hozzáféréssel a legújabb Red Hat szoftverekhez, most egy új, monitorozó és hibafigyelő technológiával is bővült.

A disztribútor tavaly kebelezte be azt a NOCpulse nevű vállalatot, amelynek technológiáját most felhasználta a Red Hat Network előfizetés vonzóbbá tételére. Az új szolgáltatás lényege, hogy a Red Hat Network ezentúl képes figyelni az általunk üzemeltetett szerverszoftverek (webszerverek, adatbázisok, Java alkalmazásszerverek) válaszidejét.

Az új technológia azonban a hasonló megoldásoktól eltérően nem igényel semmilyen szoftvertelepítést a megfigyelendő szervereken, és Paul Santinelli, a NOCpulse termékekért felelős marketingigazgató szerint nemcsak linuxos, hanem UNIX-os, sőt akár windowsos szerverek felügyeletére is használható.

A Red Hat Network szolgáltatások sikere kulcsfontosságú lehet a Red Hat jövője szempontjából, hiszen olyan felhasználók figyelmét is felkelthetik, akik nem vásárolták meg a Red Hat Linux dobozos verzióját (mert például a letölthető változatot használják), de a felügyeleti megoldásokra szükségük van.

a címlapról