Szerző: Barna József

2003. január 21. 17:08

Negyed terabyte-os merevlemez a Western Digitaltól

A Western Digital ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte 80 Gbyte-os tányérokkal szerelt merevlemezeinek forgalmazását. A legnagyobb kapacitású új modell 250 Gbyte, azaz negyed terabyte adat tárolására alkalmas.

[HWSW] A Western Digital ma sajtóközleményben jelentette be, hogy megkezdte 80 Gbyte-os tányérokkal szerelt merevlemezeinek forgalmazását. A legnagyobb kapacitású új modell 250 Gbyte, azaz negyed terabyte adat tárolására alkalmas.

A Western Digital korábbi gigászi merevlemezei -- így a 200 Gbyte kapacitású Drivezilla -- 67 Gbyte adat tárolására alkalmas tányérokkal készültek. Az új Caviar-modellek azonban már 80 Gbyte adatsűrűségű tányérokat használnak, és 80, 120, 160, 200 és 250 Gbyte kapacitású változatokban érhetőek el. A 250 Gbyte-os tárolókapacitást a gyártó három darab, 83 Gbyte tárolására alkalmas tányér használatával érte el.

A Caviar-modellek megjelenése a jövő hónapban várható, ahogy szintén ekkor esedékes a 8 Mbyte-os pufferrel felszerelt Special Edition változatok piaci premierje is. A vállalat az előbbiekre egy, míg az utóbbiakra három év garanciát vállal.

A rivális Seagate és Maxtor már tavaly megkezdte a 80 Gbyte tárolókapacitású tányérokkal szerelt merevlemezek forgalmazását, míg az utóbbi november közepén mutatta be 250 Gbyte adat tárolására képes merevlemezét.

a címlapról