:

Szerző: Ady Krisztián

2003. január 9. 14:44

A DivX kodek támogatni fogja az ATI Fullstream technológiáját

[ATI] Az ATI Technologies és a DivXNetworks sajtóközleményben jelentette be, hogy a két cég közötti stratégiai megállapodás értelmében az ATI Fullstream technológiáját kombinálják a DivX videotömörítő kodekkel, így nyújtva még jobb képminőséget valamint alacsonyabb processzorhasználatot a DivX kódolású állományok lejátszása közben.

[ATI] Az ATI Technologies és a DivXNetworks sajtóközleményben jelentette be, hogy a két cég közötti "stratégiai" megállapodás értelmében az ATI Fullstream technológiáját kombinálják a DivX videotömörítő kodekkel, így nyújtva még jobb képminőséget valamint alacsonyabb processzorhasználatot a DivX kódolású állományok lejátszása közben.

A két cég közötti megállapodás értelmében az ATI Fullstream technológiát támogató Radeon 9500-9700 chipjei hardveres támogatást nyújthatnak a DivX kodekkel tömörített állományok lejátszásához, ezzel akár 50 százalékos teljesítménynövekedés érhető el az utólagos képminőségjavító szűrések (postprocessing) használata esetén.

A DivX videotömörítő kodek rendkívül népszerű, hiszen kis méretű, ám kiváló minőségű videoállományok készíthetők vele. A DivX "kváziszabvánnyá" válhat az interneten, IP-hálózatokon továbbított videoállományok tömörítési technológiájaként, eddig több, mint 75 millió példányban töltötték le a kodeket a DivXNetworks weboldaláról.

Az ATI Radeon R300 chipekbe épített Fullstream technológia lehetővé teszi pixel shader programok használatát videók lejátszása esetében, amivel az alacsony bitrátájú tömörítést alkalmazó jelfolyamok minősége látványosan javítható.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.