:

Szerző: roberto

2002. december 16. 12:14

A Microsoft forráskódot ad ki Indiának?

A Microsoft a hírek szerint ki fogja

A Microsoft a hírek szerint ki fogja adni India egyik kormányzati szervének a Windows forráskódját, amely azt különféle oktatási és e-kormányzati célok megvalósítása érdekében akár tovább is adhatja. A Microsoft az Economic Times értesülései szerint már benyújtott egy tervezetet az indiai információs technológiai minisztériumhoz, amely egy kormányzati szerv számára engedélyezné a Windows forráskódjához való hozzáférést. Hogy pontosan melyik kormányzati szervről van szó, azt egyelőre nem lehet tudni, de Microsoft ajánlata azután érkezett, hogy India egyes tagállamai a szabadon felhasználható Linux rendszerek iránt kezdtek el érdeklődni.

A Microsoft India elnöke, Rajiv Nair azonban az Economic Times kérdéseire csak óvatos válaszokat adott, bár nem tagadta a Microsoft ezen lépését, és úgy fogalmazott, hogy jelenleg az ötlet kiértékelésével foglalkoznak. Ugyanakkor más vállalati források szerint a Microsoft már tárgyalásokat folytat a kormányzattal a megosztott forráskód program részleteiről, és a Microsoft Shared Source programjának vezetője, Jason Matusow a közelmúltban kétszer is járt Indiában a részletek kidolgozásának ügyében.

Novemberben a Microsoft igazgatótanácsának elnöke, Bill Gates is négy napot töltött az országban, elemzők szerint Gates útjának célja egyebek mellett az volt, hogy a Linux felé kacsingató ország vezetőit és népes szoftverfejlesztői táborát meggyőzze a Windows előnyeiről. Az út során Gates bejelentette, hogy cége az elkövetkező három évben 400 millió dollárt kíván befektetni Indiában, amelynek része egy hosszú távú, húszmilló dolláros oktatási program is.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.