:

Szerző: Barna József

2002. december 11. 10:23

Andy Grove: csak óvatosan az optimizmussal

Andrew S. Grove
Andy Grove
[CNET] Az Intel igazgatótanácsának elnöke, Andy Grove egy szakmai konferencián tegnap arról beszélt, hogy az utóbbi időben megszaporodó optimista előrejelzések alapján meggondolatlanság lenne arra következtetni, hogy megindult a félvezetőipar fellendülése.

Grove az International Electron Devices Meeting rendezvényen tartott beszédében hangsúlyozta, hogy az idén valójában se pozitív, se negatív irányban nem történ elmozdulás az iparágban. Mint mondta, a jelenlegi visszaesés sajátos jellemzője, hogy a 90-es évek végének lelkes technológiai befektetési hulláma után következett be. "Visszatekintve elmondhatjuk, hogy az iparág jelentősen túlbecsülte a keresletet" -- tette hozzá.

Grove kiemelte, hogy míg az 1984-85-ös recesszió idején az Intel 200 millió dollár körüli veszteséget termelt (1 milliárd dolláros árbevétel mellett), addig most sokkal jobban tűri a viszontagságokat. "A részvényárfolyamtól eltekintve a vállalat működése messze nem került olyan veszélybe" -- mondta.

Amint arról hírt adtunk, az Intel nemrégiben megemelte a jelenlegi pénzügyi negyedévre vonatkozó várakozásait. Az októberben közzétett előrejelzés idején az Intel még attól tartott, hogy a kiskereskedelemben értékesített PC-k iránti kereslet enyhén csökkenni fog, azonban ez mégsem következett be. A világ legnagyobb félvezetőgyártója októberben még 6,5 és 6,9 milliárd dollár közötti forgalmat prognosztizált a negyedik negyedévre, most azonban már 6,8 és 7 milliárd közötti forgalomra számít.

Tegnap a rendes kereskedésben az Intel részvényeinek árfolyama 2,55 százalékkal 18,13 dollárra emelkedett.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.