:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. október 15. 16:27

Esélyt a jövőnek - az informatikai minisztérium pályázatai

Öt témakörben, összesen hatmilliárd forint értékben írt ki pályázatokat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A pályázási időszak kezdetétől -- október 22., illetve október 29. -- működteti a minisztérium a helyi tarifával hívható (40) 200-454-es telefonszámot, melyen a pályázatokkal kapcsolatban adnak felvilágosítást.

[HWSW] Öt témakörben, összesen hatmilliárd forint értékben írt ki pályázatokat az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A pályázási időszak kezdetétől -- október 22., illetve október 29. -- működteti a minisztérium a helyi tarifával hívható (40) 200-454-es telefonszámot, melyen a pályázatokkal kapcsolatban adnak felvilágosítást.

eDemokrácia - önkormányzatok a világhálón címmel az önkormányzatok internetkapcsolattal való ellátására -- több részterületre vonatkozó -- kiírás született. A részterületek: alapinfrastruktúra program a PC-vel még nem rendelkező önkormányzatok és körjegyzőségek számítógéppel való ellátásához. Az elérhetőségi program az internetkapcsolattal nem rendelkező önkormányzatok részére biztosít egy éven keresztül havi 40 órányi internetkapcsolatot. Az elektronikus önkormányzati program hitelesítési és ellenőrzött behívási szolgáltatás nyújtására biztosít fedezetet a pályázat nyerteseinek.

eVilág - digitális tartalom és kultúra (hazai kulturális javak a digitális világban) címmel három részterületet lefedő pályázatot írt ki a minisztérium. A digitális kultúra program keretén belül hazai levéltárak, múzeumok és gyűjtemények adhatnak be pályázatot a gyűjteményük digitalizálására, interneten való publikálására. Kiadványok készítésére pályázhatnak nonprofit szervezetek, költségvetési és felsőoktatási intézmények a digitális kultúra térnyerése programon. Magyarországon bejegyzett civil és nonprofit szervezetek pályázhatnak a határon túli kulturális értékek digitalizálására a határon túli kultúra digitalizálása programon.

Nemzeti és etnikai kisebbségi programon indulhatnak civil, nonprofit szervezetek a magyarországi nemzeti kisebbségek kultúrájának digitális feldolgozására. A tartalomfejlesztés a fogyatékossággal élő személyek életminőségének javításáért programon civil és nonprofit érdekvédő és segítő szervezetek pályázhatnak a közhasznú tartalomszolgáltatást, közösségteremtést támogató forrásokért.

esély a felzárkózásra címmel közösségi hozzáférési helyek kialakítására lehet pályázni: e könyvtári, művelődési házi és teleházban működtetett internet-hozzáférési pontok fenntartására és üzemeltetésére vállalkozó szervezetek, valamint önkormányzatok indulhatnak.

eGeneráció - informatika a gyermekekért az alábbi részterületekre terjed ki: gyermekotthonok pályázhatnak számítógépekre és havi 40 órás internet-hozzáférésre, védőnői szolgálatok és fenntartóik hordozható számítógépekre és 40 órás internet-hozzáférésre valamint multimédiás eszközökre, valamint védőnők asztali számítógépekre és 40 órás internet-hozzáférésre. A kismama oktatási programban védőnők képzésével és kismamák tájékoztatásával foglalkozó szakmai nonprofit szervezetek pályázhatnak digitális oktatási anyagok kidolgozására, a munkához szükséges infrastruktúrára.

Az információs műveltség térnyeréséért támogatási programon induló közgyűjteményi, közművelődési dolgozók és pedagógusok pályázhatnak asztali számítógépre és havi 40 órás internetelérésre.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.