Szerző: Barna József

2002. október 9. 18:13

Megjelent az EMC CLARiiON CX hálózati tárolóeszköz-családjának legújabb tagja

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC újabb lépéssel növelte előnyét az ár/teljesítmény és funkcionalitás terén: megjelentette a CLARiiON CX400 hálózati tárolórendszert. Az EMC új generációs CLARiiON CX családjának második tagja, a CX400 már kapható; funkciói kiemelkedő ár/teljesítményt eredményeznek, amelyet az EMC funkciógazdag szoftveralkalmazásainak páratlan portfoliója kísér.

[Hill & Knowlton Hungary] Az EMC újabb lépéssel növelte előnyét az ár/teljesítmény és funkcionalitás terén: megjelentette a CLARiiON CX400 hálózati tárolórendszert. Az EMC új generációs CLARiiON CX családjának második tagja, a CX400 már kapható; funkciói kiemelkedő ár/teljesítményt eredményeznek, amelyet az EMC funkciógazdag szoftveralkalmazásainak páratlan portfoliója kísér.

A teljes, 2 gigabites CLARiiON CX400 osztályában a legmagasabb teljesítményt kínálja -- lényeges áttörést kínálva a sávszélesség gazdaságossága terén. A gyorsítótárjával másodpercenként 680 megabájtos átviteli kapacitást nyújtó CX400 ár/sávszélesség aránya 20 százalékkal jobb, mint a legközelebbi versenytárs rendszeré. Az EMC továbbra is hű küldetéséhez, mely szerint vásárlói számára a legnagyobb teljesítményű tárolási platformokat kínálja, a beszerzési költségek folyamatos leszorítása mellett. A CX400 teljesítményét a kiforrott FLARE operációs környezet, valamint az iparág legkompaktabb, ugyanakkor legjobban méretezhető, moduláris felépítése garantálja -- amelyet az EMC CLARiiON rendszerek több mint 5 éve vezettek be először úttörőként.

"Mindössze 60 nappal a CLARiiON CX600 megjelentetése után itt a CX család legújabb tagja. Az a sebesség, amellyel megjelentetjük termékeinket, világosan jelzi elkötelezettségünket vásárlóink felé ebben az igen fontos piaci szegmensben" -- mondta David Donatelli, az EMC tárolóplatform-műveletekért felelős ügyvezető igazgatója.

A nemrégiben bejelentett CLARiiON CX család legújabb tagja, a CX400 ugyanazt az architektúrát, ugyanazokat az alkatrészeket, és a FLARE operációs környezetet használja, ugyanazokat a szoftverfunkciókat kínálja (pl. Navisphere, SnapView, MirrorView és Access Logix), mint a CX600, ugyanakkor továbbra is megőrzi a szoros felügyeleti integrációt a korábbi CLARiiON generációkkal.

Ez a folytonosság a befektetésvédelmet egészen új szintre emeli: a teljes CX család egységes, újrahasznosítható alkatrészeket tartalmaz, amelyek a kapacitás és a teljesítmény növelése esetén továbbra is felhasználhatók. Ha az alkalmazások vagy a konszolidáció igényei növekednek, a CLARiiON CX400 egyedi modularitásával problémamentesen bővíthető a rendszer: mindössze a tárolóeszköz processzorát kell kicserélni, az adatok maradhatnak helyben, és máris átállhatnak a CLARiiON CX600-ra.

A fentieken felül az EMC AutoIS stratégiája keretében folyamatosan bővíti egységes tárolóeszköz-felügyeleti funkcióinak egyre növekvő listáját -- összekötve az EMC vezető hálózatos tárolási platformjait, a CLARiiON-t és a Symmetrixet, valamint több egyéb gyártó tárolótömbjeit. A mindkét rendszeren elérhető bőséges szoftverkínálat része az EMC ControlCenter felügyeleti szoftvercsalád tagjai, például az Automated Resource Manager, a Database Tuner, a Replication Manager, a SAN Manager, a StorageScope és a Workload Analyzer, illetve más termékek is, mint például a PowerPath és az EMC Data Manager.

"Az EMC hatékonyan szorítja le technológiájának bekerülési költségeit az új CX400 platformmal. Ez az olcsó, frissíthető platform, amely az első perctől kezdve támogatja az összes meglévő szoftvert, nemcsak egy teljesen új lehetőséget kínál az EMC-család első beszerzésére, hanem világosan jelzi a cég elkötelezettségét is, hogy kifinomult funkcionalitású szoftvert kínáljon az összes platformján" -- mondta Tony Prigmore, az Enterprise Storage Group vezető elemzője.

A piacok és iparágak széles körét elérő, stabil, átfogó, globális disztribúciós modell keretében értékesített CLARiiON CX400 már kapható az EMC-nél és értékesítési partnereinek széles körénél: forgalmazza például az Arrow Electronics, Inc., az Avnet Hall-Mark, a CDW, a Comparex, a CTC, a Dell, a Dimension Data, a Forsythe, a Fujitsu-Siemens Computers, a Fujitsu Technology Solutions, Inc., a Pomeroy, a Stratus, a Unisys és még mások.

Az EMC bejelentette továbbá a SnapView nevű, nem romboló, adott időpillanatban másolatot készítő szoftver lényeges továbbfejlesztéseit is. A SnapView Business Continuance Volume-ok (üzletmenet-folytonossági kötetek, BCV-k) egy-egy adatkötet teljes helyi másolatát tárolva fokozzák az igen aktív környezetek védelmét és javítják az alkalmazások megosztását. A BCV-k -- teljesen független kötetek -- most már egyidejűleg egyszerre több folyamatot -- például mentéseket, adattárház-frissítéseket és teszteket -- is képes kiszolgálni.

a címlapról