:

Szerző: Barna József

2002. szeptember 4. 12:38

Big Brother az interneten -- a V-net átmenetileg feladta

A napokon keresztül gyengélkedő www.bigbrother.hu és bigbrother.vnet.hu címeken elérhető műsoroldal hálózati kiszolgálója, a V-net átmenetileg feladta a küzdelmet: előbb a látogatói roham söpörte el az alulméretezett infrastruktúrát, most pedig a hálózatbővítés, illetve a szerverek lecserélése miatt kellett kivonulnia az üzemeltetésből.

[HWSW] A napokon keresztül gyengélkedő www.bigbrother.hu és bigbrother.vnet.hu címeken elérhető műsoroldal hálózati kiszolgálója, a V-net átmenetileg feladta a küzdelmet: előbb a látogatói roham söpörte el az alulméretezett infrastruktúrát, most pedig a hálózatbővítés, illetve a szerverek lecserélése miatt kellett kivonulnia az üzemeltetésből.

A kukkolós műsor weboldalának elsődleges kiszolgálója a V-net lett volna, ám már tegnap este az Interware szervertermében elhelyezett vasak szolgálták ki a weboldalra érkező kéréseket, éjszakára pedig már a kamerák is az Interware hálózatán keresztül voltak elérhetők. Egyes szakértők kevésbé a szervereket, mint inkább a V-net szűkösnek bizonyuló 100 megabites összeköttetését kárhoztatták az elmaradt on-line show miatt. A V-netnek ugyanis egészen tegnap estig mindössze ennyi volt a kapacitása, mely valamennyi V-net-előfizetőt, illetve a V-net szervereit a hazai internet egyik fő csomópontjával, a Budapest Internet Exchange-dzsel (BIX) összekötötte.

Ugyan tegnap ez a kapcsolat is kibővült 1 gigabitesre, ám a weboldalt és a kameraállásokat továbbra is az Interware hálózata szolgálta ki. Értesülésünk szerint a V-netes szerverek cseréje zajlik most, s valóban éledni látszik a rendszer, hiszen az elmúlt fél órában ismét elindult a Korridor, a tv2 hírportálja, melyet korábban szintén leállítottak, hogy a megnövekedett igényeket kielégíthessék. A műsor oldaláról a kamerákra kattintva hol 404-es hibaüzenet látszik, hol pedig egy irgalmatlan ritkán frissülő, hang nélküli kép, az éppen kitárulkozó versenyzőkről.

A Vivendi sajtóosztályán nem tudták megmondani, meddig kell még Interware-segítséget igénybe venni, ám azt határozottan cáfolták, hogy a műsorfolyam többhónapos időtartamára mankóra szorulnának. A számítástechnikai terminológiába mára már Bug Brotherként bevonult fiaskó egy szempontból mégiscsak hasznos volt -- legalábbis a V-net előfizetőinek: a BIX csatlakozás rendelkezésre álló sávszélessége mintegy tízszeresére bővült.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.