:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 27. 15:44

Újabb portálokkal bővült a Pannon GSM ZsebWeb

A közelmúltban a Pannon GSM hálózatán elindított ZsebWeb szolgáltatás, mely segítségével népszerű internetes portálok wapos mobiltelefonokon is olvashatók, több új taggal bővült.

A közelmúltban a Pannon GSM hálózatán elindított ZsebWeb szolgáltatás, mely segítségével népszerű internetes portálok wapos mobiltelefonokon is olvashatók, több új taggal bővült.

A ZsebWebet üzemeltető hazai Voxline Kft. júniusban indította el a saját fejlesztésű, világszabadalmi technológiáján alapuló szolgáltatást. Ez a technológia lehetőséget nyújt arra, hogy adott weboldalon található szöveges és képes tartalom közönséges mobiltelefonon keresztül elérhetővé váljon. Az ezt kihasználó tartalomszolgáltatási alkalmazások új perspektívát nyitnak mind az internetes tartalomszolgáltatók, mind a mobilszolgáltatók számára.

A technológia első, hazai kereskedelmi alkalmazása a három hónapja indult, akkor hét internetes portál tartalmát wapon megjelenítő ZsebWeb névre hallgató szolgáltatás volt. Azóta a meglévő tartalmak új formát kaptak, így a hírek, cikkek még könnyebben áttekinthetőek lettek a mobiltelefonok viszonylag kis méretű kijelzőin is.

A formátum kialakításakor döntő szerepet játszott az, hogy a mobilok képernyőin is minél hamarabb megtalálhatók legyenek a legfrissebb és legfontosabb információk. Jelentősen bővült az elérhető portálok száma is: már 12 webes tartalomszolgáltató kínálata olvasható wapon.

A hírekre éhes mobilosok elolvashatják az Infostart legfrissebb híreit, böngészhetnek a Hunnia.net számos rovatában, valamint felkereshetik az Index és a Stop! waposított oldalait is. Az informatika rajongói a fejlesztők portáljaként ismert prog.hu oldalról, vagy a HWSW cikkeiből szerezhetik be a legfrissebb információkat, míg a mobilkommunikáció iránt érdeklődőkat a TeleBox és a Mobilvilág oldalai várják.

A kínálatban megtalálhatók még a FigyelőNet gazdasági és üzleti hírei, a NőkLapja C@fé és a Habostorta könnyed cikkei, valamint az Auto5 autós-motoros információi.

A szolgáltatást üzemeltető Voxline Kft. a közeljövőben újabb portálokat von be, tovább színesítve a már most elérhető gazdag kínálatot, kellemes és hasznos időtöltést nyújtva az információéhes mobilosoknak. A ZsebWeb a PannonW@p oldalán a "Linkgyűjtemény" rovatból érhető el.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.