:

Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 27. 13:12

A Lucent vezetői bíznak a cég jövőjében

Henry Schacht, a távközlési berendezéseket gyártó Lucent Technologies igazgatótanácsának elnöke 1 millió részvényt vásárolt, áll az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (Securities and Exchange Commission, SEC) benyújtott dokumentumokban.

A szintén a SEC-hez benyújtott másik bejelentésben az áll, hogy Patricia Russo, a Lucent elnök-vezérigazgatójának férje 350 ezer részvényt vásárolt 1,42-1,43 dolláros áron. Schacht részvényenként 1,43 dollárt fizetett.

Mindkét felsővezető nyílt piaci tranzakció keretében vásárolta meg a részvényeket augusztus 16-án.

Múlt héten Robert Holder ügyvezető igazgatóhelyettes jelentette be, hogy 150 ezer részvényt vásárolt, míg Robert Denham igazgató 40 ezer értékpapírt vett augusztus 19-én szintén nyílt piaci tranzakció keretében.

"Ezek a lépések világosan mutatják, hogy a vállalat vezetői és az igazgatótanács tagjai hosszú távon is bíznak a cégben" -- mondta Michelle Davidson, a Lucent szóvivője.

A Lucent Technologies részvényárfolyama 8 centtel (5,06%-kal) 1,50 dollárra csökkent pénteken. A vállalat a hírek szerint újabb jelentős elbocsátásokra készül, akár 15 ezer alkalmazott is elveszítheti munkahelyét, közölte a pénzügyi hírekkel foglalkozó TheStreet.com weboldal. A Lucent tagadja a híresztelést.

A cég részvényárfolyama hétfőn 37 centtel (24,67%-kal) 1,87 dollárra szökött fel.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.