:

Szerző: Ady Krisztián

2002. augusztus 27. 10:27

A T-Online első nyereséges negyedévét zárta

[Wall Street Journal] A T-Online International AG közzétette második negyedéves eredményeit, a várakozásokkal szemben a cég történetének első nyereséges negyedévét zárta.

[Wall Street Journal] A T-Online International AG közzétette második negyedéves eredményeit, a várakozásokkal szemben a cég történetének első nyereséges negyedévét zárta.

A Deutsche Telekom AG internetes leányvállalata bejelentette, hogy a második negyedévben az EBITDA (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyereség) 1,5 millió euró volt, figyelmen kívül hagyva a T-Motion eladását. A T-Online azt is kijelentette, hogy egy negyedévvel a várakozásoknál korábban sikerült elérni a pozitív EBITDA-t.

Az első félévben a cég forgalma 37%-kal 539 millió euróról 738 millió euróra nőtt, míg a nem hozzáférésből származó bevételek több mint 90%-kal, 80 millió euróról 152 millió euróra nőttek, közölte a T-Online.

A vállalat azt is elmondta, hogy a T-Motion eladásából származó 27,3 millió euró egyszeri nyereséget is figyelembe véve az EBITDA 28,8 millió euró volt, szemben a tavalyi 56,9 millió eurós veszteséggel. Az elemzők 4 millió eurós negatív EBITDA-ra számítottak.

"A várakozások előtt jár a cég" -- mondta Annelie Powell, a J.P. Morgan elemzője. "Arra számítottam, hogy csak a következő negyedévben lesz nyereséges a vállalat."

"Erős, a várakozásoknál valamivel jobb eredményeket ért el a cég" -- közölte Kai Kaufmann, a Dresdner Kleinwort Wasserstein internetelemzője.

A T-Online jó eredményeit a Deutsche Telekom vállalatcsoport annak tulajdonítja, hogy magas volt a haszonrés a német piacon és csökkentek a cég nemzetközi leányvállalatainak veszteségei. Az eredmények azt jelentik, hogy a France Telecom kezében lévő Wanadoo és az olasz Tiscali SpA után újabb európai internetszolgáltató zárta nyereségesen a második negyedévet.

A T-Online-nak összesen 11,6 millió előfizetője van, többnyire Németországban. A cég negyedéves forgalma 372,1 millió euróra nőtt a tavalyi 259,1 millió euróhoz képest.

A T-Online augusztus 29-én fogja közzétenni első féléves eredményeit.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.