:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 23. 17:41

A McAfee elfogadta a Network Associates vételi ajánlatát

A három a magyar igazság és egy ráadás népi bölcsesség ismét igaznak bizonyult. Három sikertelen ajánlattétel után a Network Associates negyedik vételi ajánlata zöld utat kapott a McAfee.com igazgatótanácsától. A jóváhagyott ügylet keretében a Network Associates minden még nem a tulajdonában lévő McAfee.com-részvényért 0,675 saját papírt és 8 dollár készpénzt fizet. A jelenlegi árfolyamokat figyelembe véve ez a McAfee.com-papírok értékénél néhány centtel több.

A "három a magyar igazság és egy ráadás" népi bölcsesség ismét igaznak bizonyult. Három sikertelen ajánlattétel után a Network Associates negyedik vételi ajánlata zöld utat kapott a McAfee.com igazgatótanácsától. A jóváhagyott ügylet keretében a Network Associates minden még nem a tulajdonában lévő McAfee.com-részvényért 0,675 saját papírt és 8 dollár készpénzt fizet. A jelenlegi árfolyamokat figyelembe véve ez a McAfee.com-papírok értékénél néhány centtel több.

Amint az ismert, a jelenleg 75%-os tulajdoni részesedéssel bíró Network Associates korábban már hároszor is próbálkozott a leányvállalat 100%-os tulajdonrészének megszerzésével, azonban miután a napvilágra került számviteli szabálytalanságok folytán a cég részvényárfolyama jelentősen visszaesett, minden alkalommal visszakozott az ügylettől. A cég július elején nyújtotta be az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek az 1998-2000-es periódusra vonatkozó revideált pénzügyi eredményeit, ami az április 25-én felfedett számviteli szabálytalanságok miatt vált szükségessé. A cég így azt remélte, hogy a tisztázott pénzügyi eredmények nyilvánosságra hozatala megfelelő légkört teremt a felvásárlás kivitelezéséhez.

A Network Associates azért igyekszik ismét integrálni a McAfee-t a vállalatcsoportba, hogy a kis- és középvállalatok, valamint a végfelhasználók számára egységes stratégiát dolgozhasson ki, megszüntesse a két vállalat és a McAfee márkanév használata körül kialakult zűrzavart, és csökkentse a két különálló vállalat fenntartásával kapcsolatos költségeket.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.