:

Szerző: roberto

2002. augusztus 14. 09:26

LinuxWorld: Sun ONE Grid Engine Enterprise Edition 5.3 Linuxra

[Sun Microsystems] A Sun Microsystems tegnap bejelentette a Sun Open Net Environment

Sun Microsystems [Sun Microsystems] A Sun Microsystems tegnap bejelentette a Sun Open Net Environment (ONE) legújabb tagját, a Sun Grid Engine vállalati kiadásának 5.3-as verzióját. A cég háromlépcsős grid rendszerekben gondolkodik, az első a Sun ONE Grid Engine-re épít, amellyel kisebb részlegek, munkacsoportok erőforrásait szervezi egységesen kezelhető fürtökbe; a Sun ONE Grid Engine Enterprise Edition 5.3 pedig már erre az első lépcsőre épít, segítségével egy többezer csomópontból álló vállalati grid hálózat is menedzselhető. A harmadik szint a még kialakulóban lévő globális grid hálózatoké, a Sun ONE Grid Engine Enterprise Edition ezekhez is biztosít interfészeket.

A friss grid szoftver a Sun néhány napja bejelentett LX50-es belépő szintű szerverén is használható. A Sun ONE Grid Engine linuxos változata először 2001 januárjában jelent meg, azóta már a cég által épített grid hálózatok 25 százaléka működik Linuxon.

A Sun ONE Grid Engine linuxos változatához a www.sun.com/grid címen lehet hozzájutni (a Sun technológiájára épít a Grid Engine Project is, amely a gridengine.sunsource.net címen érhető el), a vállalati kiadás 5.3-as verziója valószínűleg az év végétől lesz kapható, a szoftver ára 20000 dollárról indul 50 processzorig, afölött pedig 80000 dollárról egészen 2000 processzorig. Világszerte több mint 30 Sun partner rendelkezik tanúsítvánnyal Sun ONE Grid Engine hálózatok építéséhez.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.