:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 13. 19:06

Inteles jogásszal erősít az NVIDIA

David M. Shannon
David M. Shannon
[HWSW] Az NVIDIA ma jelentette be, hogy David M. Shannont nevezte ki a cég jogi ügyekért felelős alelnökévé és jogtanácsosává. Shannon korábban az Intel jogi és kormányzati ügyekért felelős alelnöke és jogtanácsosa volt. A szakember elsősorban a high-tech iparág szabadalombitorlási, trösztellenes és stratégiai üzletfejlesztési ügyeiben rendelkezik (másfél) évtizedes tapasztalatokkal.

Kinevezése kapcsán az NVIDIA elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang elmondta, hogy Shannon révén a cég egy, a félvezetőgyártásban, számítástechnikában és kommunikációban otthonosan mozgó jogásszal lesz gazdagabb, és így hathatósabban tudja érvényesíteni jogi követeléseit és szellemi tulajdonának védelmét. Egyelőre természetesen nem tudni, hogy az NVIDIA tervez-e bíróság előtt bárkit is megtámadni, esetleg önmagát védeni, de láthatóan mindent megtesz annak érdekében, hogy ilyen esetekben ne bizonyuljon felkészületlennek.

Shannon 1985-ben szerezte jogi diplomáját, majd egy kaliforniai ügyvédi irodánál vállalt állást, ahol elsősorban szabadalombitorlási ügyekben szerzett gyakorlatot. 1993 és 2002 között állt az Intel alkalmazásában.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.