:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 9. 16:07

Újra működik a Freeweb

Egy napos kényszerszünet után újra működik a Freeweb ingyenes tárhelyszolgáltató szervere. A SWI Kommunikációs Kft. szolgáltatását ismeretlen hardverhibára hivatkozva tegnap kora délután állították le, ezzel elérhetetlenné vált tízezernyi felhasználó weboldala.

[HWSW] Egy napos kényszerszünet után újra működik a Freeweb ingyenes tárhelyszolgáltató szervere. A SWI Kommunikációs Kft. szolgáltatását ismeretlen hardverhibára hivatkozva tegnap kora délután állították le, ezzel elérhetetlenné vált tízezernyi felhasználó weboldala.

A több hete tartó rejtélyes leállássorozat oka ismeretlen hardverhiba volt, a diagnózis pontos felállításához azonban tegnap le kellett állítani a Freeweb felhasználóit kiszolgáló szervert. A szolgáltató most kiküldött körlevele szerint két merevlemez cseréjével megoldódott a probléma, a szerver és a freeweb.hu-s címek ismét elérhetők. A Freeweben tárolt adatokat, dokumentumokat a szolgáltató a 2002. augusztus 8. hajnali két órai mentés szerint állította vissza. Mind a leállásról, mind az újraindításról a Freeweb e-mailben értesítette felhasználóit.

A közelmúltban hasonló leállás okozott gondot a szolgáltatónál, akkor az adattárolók sorozatos meghibásodása miatt csak egy hónapokkal korábbi állapot szerinti mentés alapján tudták a felhasználók honlapjait visszaállítani. Akkor külön kompenzációt ígért a Freeweb, és egy héttel meghosszabbította az SMSWEB szolgáltatást igénybevevők számára a lejárati határidőt. A tegnapi leállás után az SMS hozzáférések lejárati idejét 1 nappal hosszabbította meg a szolgáltató.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.