:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 1. 15:34

A Scala a második negyedévben 1,3 millió dollár adózott eredményt ért el

[Heller Communications] A Scala Business Solutions a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére is jól teljesített, amit a vállalat 2002. június 30-án

[Heller Communications] A Scala Business Solutions a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére is jól teljesített, amit a vállalat 2002. június 30-án lezárt negyedévének ma közzétett pénzügyi mutatói igazolnak.

A Scala Business Solutions teljes árbevétele 2002. második negyedévében 17,7 millió dollár volt, a 2001. év azonos időszakában elért 17,4 millió dollárral szemben. A licencdíjból és terméktámogatásból származó árbevétel együttesen 13 millió dollárt ért el, s ez megegyezik az előző évivel. A licencárbevétel idén 5,3 millió dollár volt a tavalyi év azonos időszakában elért 6,9 millió dollárral szemben, ami ebben a negyedévben az új licencek iránti kereslet csökkenését jelzi, továbbá nem jött létre néhány kulcsfontosságú szerződés az említett időszakban. Ezzel ellentétben a terméktámogatás iránt megmutatkozott jelentős kereslet 27%-kal növelte a második negyedévben a terméktámogatásból származó árbevételt, amely 7,7 millió dollárt tett ki a tavalyi év azonos időszakában elért 6 millió USD-hez képest.

A vállalat kemény piaci feltételek mellett elért kiváló eredményét az is alátámasztja, hogy a pénzeszközök állománya jelentős mértékben, 20,1 millió dollárra nőtt az előző negyedév végi 18,2 millió dollárról, ami 159%-os növekedést jelent a 2001. év azonos időszakában elért 7,8 millió dollárhoz képest. A vevőkövetelések átlagos lejárata (DSO=Day Sales Outstanding) 2002. második negyedévében 21%-kal, 63 napról 50 napra csökkent az előző év azonos negyedévéhez képest.

"Ebben az időszakban is elértük az üzleti stratégiánk megvalósításához szükséges adózott eredményt és üzemi eredményt, továbbá növelni tudtuk terméktámogatási és konzultációs árbevételünket, valamint vevőköveteléseink átlagos lejárati ideje is tovább csökkent" -- mondta Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. "A negyedévi összehasonlításban csökkenést mutató licenc árbevétel a kedvezőtlen piaci feltételeket tükrözi, valamint azt, hogy számos ügyfelünk későbbre halasztotta beruházási döntését."

Burdett úgy véli, 2002. első hat hónapjában a vállalat teljesítménye és általános eredményei a januárban közzétett tervek szerint alakultak, amelyek 2002-re jelentős üzleti árbevétel elérését és a növekedés biztosítását, valamint a nettó jövedelmezőség megtartását tartalmazták minden negyedévre. "Ezeket a célokat egyértelműen teljesítjük" -- mondta. "Ebben az évben eddig mindkét negyedévben nyereségesek voltunk, s ezzel együtt vállalatunk már másfél éve működik nyereségesen."

Burdett a vállalat kilátásait tekintve továbbra is bizakodó. "Úgy véljük, előrelátható időn belül nem fognak javulni a piaci feltételek" -- mondta. "Várakozásaink szerint a licenc árbevétel továbbra is gyenge marad 2001-hez képest, azonban a terméktámogatási árbevétel jelentős növekedésére számítunk. A második negyedév kiváló pénzügyi teljesítménye az elmúlt két év szigorú költséggazdálkodásának köszönhető, amelynek keretében tervezett költségtételek elmaradtak annak érdekében, hogy az elvárt éves üzemi eredményt teljesíteni tudjuk."

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.