Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 25. 12:35

Három új notebookot mutatott be a HP

[Noguchi] A HP bemutatta vezeték nélküli működésre felkészített Compaq Presario 900 és 1500 sorozatú új noteszgépeit, valamint a HP Pavilion HP Pavilion zt1200 sorozatot. Az élvonalbeli eszközök elsősorban a valódi asztali gépek teljesítményét a noteszgépek kínálta szabadsággal párosítani kívánó mobil felhasználók, valamint a kivételes multimédiás teljesítmény és a kedvező ár optimális egyensúlyát kereső magánfelhasználók figyelmére tarthatnak számot.

[Noguchi] A HP bemutatta vezeték nélküli működésre felkészített Compaq Presario 900 és 1500 sorozatú új noteszgépeit, valamint a HP Pavilion HP Pavilion zt1200 sorozatot. Az élvonalbeli eszközök elsősorban a valódi asztali gépek teljesítményét a noteszgépek kínálta szabadsággal párosítani kívánó mobil felhasználók, valamint a kivételes multimédiás teljesítmény és a kedvező ár optimális egyensúlyát kereső magánfelhasználók figyelmére tarthatnak számot.

Az esztétikus, kéttónusú designnal forgalmazott Compaq Presario 1500 sorozat tagjai működésük minden területén a maximális funkcionalitást és egyszerű kezelhetőséget célozzák. A legmodernebb modemes ill. LAN-on keresztüli hálózati hozzáférést támogató készülék, fejlett multimédiás képességekkel rendelkeznek, és a Compaq díjnyertes Multiport vezeték nélküli internet-hozzáférési technológiájával is fel vannak szerelve.

A 15 hüvelykes képernyőfelületet nyújtó Presario 1500 -- amely a vezeték nélküli noteszgépek használati szabadsága mellett kínál asztali gépes teljesítményt -- főként magánfelhasználók és otthoni irodák számára jelent ideális hordozható megoldást.

Az eszköz Intel Pentium 4 processzora még a legújabb, nagy teljesítményigényű e-business alkalmazásokkal, operációs rendszerekkel és nagy kapacitásigényű adatfeldolgozási feladatokkal is könnyedén boldogul -- így maradéktalanul kielégíti az otthoni felhasználók teljesítmény terén támasztott elvárásait. A Presario 1500 ráadásul a különféle multimédiás tevékenységekhez -- például a folyamatos videoátvitelhez, a képfeldolgozáshoz és a videokészítéshez --- szükséges magas szintű teljesítményt is biztosítja.

A jellemzők közül említést érdemel még az IEEE 1394 port, az opcionális dokkoló, mely integrált LAN csatlakozót tartalmaz, ill. teljes körű portreplikációt és kábelmenedzsmentet valósít meg, az ATI Mobility Radeon 7500 grafikus vezérlő, valamint a legújabb USB interfész-szabványnak megfelelő USB 2.0 port, amely kompatibilitása mellett az USB 1.1 áteresztőképességének negyvenszeresét kínálja.

A Compaq Presario 900 noteszgépsorozat kedvező áron kínál csúcsteljesítményt anélkül, hogy ez a minőség vagy kompatibilitás rovására menne. A stílusos, egyszerűen használható eszközöket vezeték nélküli csatlakozásra optimalizálták, így felhasználóik maximális rugalmasság mellett érhetik el az internetet és az egyéb online alkalmazásokat.

A Presario 900 a munkahelyi, otthoni és iskolai számítógépes feladatok elvégzését egyaránt magas színvonalon támogató grafikus és multimédiás jellemzőkkel rendelkezik -- köztük 64 MB maximális videomemóriát biztosító, integrált ATI Mobility Radeon grafikus vezérlővel, valamint mobil AMD Athlon XP processzorral. Az AMD processzor nyers teljesítménye és stabil működése révén a felhasználó a megszokott módon, több alkalmazást futtathat egyidejűleg zökkenőmentesen.

További jellemzők: 802.11b vagy Bluetooth szabványú, vezeték nélküli hozzáférést támogató Compaq MultiPort megoldás, a digitális kamkorderek nagy teljesítményű használatát elősegítő digitális videoport (IEEE 1394) a videórögzítéshez, hordozható meghajtók, nyomtatók és egyéb perifériák.

A két új eszköz a HP Compaq Presario 700 és Presario 2800 sorozatokból álló noteszgépkínálatát bővíti tovább.

A HP Pavilion zt1200 sorozat a tetszetős külsőt multimédiás jellemzőkkel és az ágazat legújabb technológiáival ötvöző, "thin and light" kategóriájú noteszgépekből áll.

Az új ATI Mobility Radeon 7500 grafikus vezérlőnek köszönhetően a felhasználók az alapvető mobil számítástechnikai képességek csorbulása nélkül érhetnek el optimális multimédiás teljesítményt. A HP Pavilion zt1200 gépek beépített biztonságos digitális/multimédiás kártyacsatlakozó-nyílása lehetővé teszi a digitális adathordozók képeinek, fájljainak és MP3 felvételeinek rugalmas megosztását és tárolását.

Az Intel legújabb mobil processzoraival, modem-/LAN-kártyával, valamint beépített DVD+CD-RW vagy DVD meghajtóval felszerelt, új eszközök a teljesítmény és a mobilitás ideális ötvözetét testesítik meg. Az opcionális, beágyazott 802.11b szabványú vezeték nélküli LAN- vagy Bluetooth-csatlakozó segítségével a felhasználó akár kedvenc kávézójából vagy a reptéri váróteremből is elérheti az internetet illetve elküldheti a barátainak szánt e-mail üzeneteket.

a címlapról