:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 28. 11:46

Serial ATA és AGP8X támogatással rendelkező alaplapok az ASUS-tól

A tajvani Asustek három új alaplapot jelentett be, amelyek közös jellemzője az AGP8X felület, valamint a Serial ATA eszközök támogatása.

A tajvani Asustek három új alaplapot jelentett be, amelyek közös jellemzője az AGP8X felület, valamint a Serial ATA eszközök támogatása.

A P4S8X, A7V8X és A7N8X alaplapok a SiS648, VIA KT400, illetve az NVIDIA új nForce chipkészletére épülnek. Mindhárom alaplap rendelkezik Serial ATA-vezérlővel, amely alacsonyabb feszültséget, egyszerűbb kábelezést, hosszabb kábeleket és nagyobb adatátviteli sebességet kínál, mint a jelenleg elterjedt párhuzamos ATA interfész. Az első Serial ATA merevlemezek piaci megjelenése az év második felében esedékes.

Az új ASUS alaplapok ezen felül mindannyian támogatják az AGP8X felületet, is. Az AGP8X elődeihez hasonlóan 32 bites port, azonban 533 MHz-es elméleti órajele révén a grafikus kártyák akár 2,1 Gbyte/sec sávszélességgel is gazdálkodhatnak. A jelenleg piacon levő videochipek közül egyelőre csak a SiS Xabre támogatja az AGP8X felületet.

"Az ASUS büszke arra, hogy az iparágban elsőként dob piacra Serial ATA és AGP8X támogatással rendelkező alaplapokat" -- mondta Joe Hsieh, az ASUS alaplap-részlegének igazgatója. "Az AGP8X és Serial ATA-támogatással rendelkező alaplapok nemcsak nagyobb teljesítményt nyújtanak, hanem a későbbiekben is jól bővíthetőek maradnak."

Az ASUS P4S8X, A7V8X és A7N8X alaplapok júliusban, illetve augusztusban jelennek meg az üzletekben.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.