:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 25. 11:09

A Microsoft ma mutatja be az Office új verziójának előzetesét

A Microsoft a New York-i TechXNY rendezvény keretében mutatja be az első Tablet PC készülékeket és a 2003 közepén megjelenő új Office programcsomag előzetes változatát. A termékeket a cég alelnöke, Jeff Raikes ismerteti magyar idő szerint délután 16:00 órakor kezdődő beszédében.

A Microsoft a New York-i TechXNY rendezvény keretében mutatja be az első Tablet PC készülékeket és a 2003 közepén megjelenő új Office programcsomag előzetes változatát. A termékeket a cég alelnöke, Jeff Raikes ismerteti magyar idő szerint délután 16:00 órakor kezdődő beszédében.

A Microsoft minden erejét latba veti, hogy növelje az asztali gépekre írt szoftverek -- például az Office -- eladásait, ugyanis történetének egyik legkisebb növekedését produkálja. A vállalat elkeseredetten keresi azokat a szolgáltatásokat, amelyek eladhatóvá tennék az új Office-t.

"Továbbra is Office 97-et használok" -- mondta Craig Stone, a Kayne Anderson Rudnick Investment Management elemzője. "Ebben a gazdasági környezetben a vállalatok nem fogják ezt gondolni: te jó ég, az Office 97-em nem annyira jó, mint kellene."

Az asztali gépekre írt alkalmazások -- amely leginkább az Office-t jelenti -- eladásai az előző negyedévben 2,44 milliárd dollárt tettek ki, amely csak 1 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A Microsoft június 30-án véget érő pénzügyi évében várhatóan történetének legkisebb növekedését produkálja, ugyanis a 25,3 milliárdos becsült forgalom alig 10 százalékkal múlja felül a tavalyi éves szintet.

Raikes egy interjúban elmondta, hogy az új Office -- amely egyelőre Office 11 kódnéven ismert -- fejlettebb e-mailrendezési és -keresési funkciókat, kézírás- és hangfelismerést nyújt majd, és a korábbinál egyszerűbben teszi lehetővé, hogy a munkatársak egy közös dokumentumon dolgozzanak. Az Office 11 ezen felül széles körű XML-támogatást is kínál, valamint támogatja a .NET funkciókat.

Brendan Barnicle, a Pacific Crest Securities elemzője szerint azonban az új Office csomag aligha tartalmaz majd olyan elemeket, amelyet a jelenleg kapható változatok ne tartalmaznának. Ken Smiley, a Giga Information Group piackutató munkatársa szerint egyelőre úgy tűnik, az Office 11 nem tartalmaz olyan jelentős újításokat, amelyek meggyőzik a felhasználókat arról, hogy megvásárolják a szoftvert. Az Office XP-vel ugyanez volt a baj -- tette hozzá.

"Jelentős újításokra van szükség az eladhatósághoz" -- mondta Smiley. "Ha a Microsoft 280-330 dollárért akar majd eladni egy 'szoftverfrissítést', a vásárók sikítani fognak."

Raikes az Office 11 mellett bemutatja az első Tablet PC készülékeket is. A Tablet PC gyakorlatilag egy papírlap méretű, érintőképernyővel rendelkező számítógép, amely a tollvonásokat betűkké tudja alakítani. Az első példányok várhatóan november 7-én kerülnek kereskedelmoi forgalomba. A nagy számítógépgyártók közül már többen is jelezték, hogy Tablet PC termékeket dobnak piacra. A készülékeket a Windows XP Tablet Edition működteti majd, amelyik kézírásfelismerést is támogat. Raikes várhatóan be fogja jelenteni, hogy a világ legnagyobb, vállalatirányítási szoftvereket forgalmazó cége, az SAP is fejleszt majd alkalmazásokat a Tablet PC-kre.

A Tablet PC-k gyártótól és típustól függően 1500-3000 dollár közötti áron kerülnek majd forgalomba. Elemzők szerint ez túl magas, azonban a Microsoft álláspontja szerint először csak fel szeretnék hívni az emberek figyelmét a készülékekre és eleinte ők maguk is csak mérséklet keresletre számítanak.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.