:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 10. 12:45

Terepen dolgozó mérnökök számára tervezett notebookkal rukkolt elő az NEC

Az NEC piacra dobta Versa DayLite E120 notebookját, amelyet kifejezetten outdoor-használatra, azaz terepen dolgozó mérnökök számára tervezett.

Az NEC piacra dobta Versa DayLite E120 notebookját, amelyet kifejezetten "outdoor-használatra", azaz terepen dolgozó mérnökök számára tervezett.

Az ultrakönnyű számítógép érdekessége a 10,4 hüvelyk átlójű XGA (1024x768 pixel) felbontású színes, háttérvilágításos kijelző, amely a vállalat szerint még tűző napfényben is kitűnően olvasható, egy kapcsoló segítségével pedig egy szempillantás alatt átállítható normál szobai fényviszonyokhoz.

A számítógépet egy 800 Mhz-es alacsony feszültségű (Low Voltage) mobil Pentium III processzor működteti, a memória mérete alapkiépítésben 256 Mbyte, a merevlemez kapacitása pedig 20 Gbyte. Az NEC Vera DayLite E120 beépített modemmel, 10/100 Ethernet-csatlakozóval és FireWire porttal rendelkezik. A CD-meghajtó és a floppy egység külső házban kapott helyet és USB felületen külön csatlakoztatható.

A számítógép alapkiépítésben két akkumulátort tartalmaz, az egyik egy beépített lítium-ion, a másik pedig a gép alján elhelyezett tartalék lítium-ion áramforrás. A szabadban dolgozó szakemberek így lényegesen hosszabb időt tölthetnek "konnektor nélkül", mint egyébként.

Az NEC Versa DayLite E120 alapkiépítésben, Windows 2000 és Windows XP Professional operációs rendszerrel 2199 dollárba kerül.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.