:

Szerző: Barna József

2002. június 5. 20:17

Az EMC piacvezető a hálózati tárolóeszközök piacán

Joe Tucci
Joe Tucci vezérigazgató
a Centera bemutatóján
[Hill and Knowlton] Kiaknázva azt a tényt, hogy a NAS és SAN környezeteket együtt és külön-külön is felügyelni képes megoldásokat szállít, az EMC Corporation sikeresen erősítette meg vezető helyét 2001-ben a hálózati tárolórendszerek és szoftverek piacán.

A Gartner Dataquest által a múlt héten kiadott jelentés szerint 2001-ben a bevétel alapján elért 43,3 százalékos részesedésével az EMC 22,9 százalékos előnyre tett szert a Fabric Attached Storage (FAS) piacon. Az elemzőcég a FAS-t a SAN (tárolóeszköz-hálózat) és NAS (hálózatra csatlakozó tárolóeszköz) implementációk együtteseként definiálja. Az iparág első független tárolórendszer-piaci felmérése a tényleges, teljes 2001. évi adatok alapján azt állapította meg, hogy 2001-ben a FAS-piac bevételei 21,6 százalékkal, 7,6 milliárd dollárra nőttek. A jelentés az EMC hálózati tárolóeszközeivel kapcsolatos egyéb fontos megállapításai:

  • 1. hely: SAN
    2001-ben az EMC 41,9 százalékosra növelte a SAN-piacon szerzett vezető részesedését.

  • 1. hely: NAS
    Az első alkalommal vette át az EMC a NAS-piac vezető helyét 2001-es 48,5 százalékos eredményével.

    A Gartner Dataquest szerint 2001-ben az EMC a teljes külső RAID-vezérlő alapú tárolóeszköz-piacot 25,3 százalékos bevételaránnyal vezette. Szintén első volt az EMC a külső RAID-vezérlő alapú tárolóeszköz-piacon a Unix és Windows NT/2000 alapú rendszerek esetében, rendre 28 és 28,3 százalékos bevételaránnyral. A Unix és Windows NT/2000 rendszerek külső RAID-vezérlő alapú tárolóeszközeiből származó bevétel a teljes külső RAID-vezérlő alapú tárolóeszköz-piac 73,9 százalékát tette ki 2001-ben.

  • 1. helyen az EMC a hálózati háttértár-felügyelet piacán is

    Márciusban a Gartner Dataquest azt mutatta ki , hogy az EMC megerősítette első helyét mint a világ legnagyobb tárolóeszköz-felügyeleti szoftverét gyártó cég: 2001-ben a részesedése 30,4 százalékos volt a piac bevételeiből. Kiderült, hogy az EMC vezeti a Storage Resource Management (tárolásierőforrás-felügyeleti, SRM) szoftverszegmenst is 43,5 százalékos bevételi aránnyal. Az SRM szoftverek célja, hogy felügyeljék a tárolási hálózat különféle erőforrásait és olyan termékek tartoznak a kategóriába, amelyek adatokat gyűjtenek, illetve automatikusan konszolidálják a különféle szerver-, tárolóeszköz- és hálózati platformok adatait.

Carolyn DiCenzo, a Gartner Dataquest a háttértár-felügyeleti szoftverekért felelős vezető elemzője így nyilatkozott: "A FAS-eszközökre történő átállás, a tárolóeszköz-hálózati komponensek és a tárolási erőforrások különféle szerverek, alkalmazások és üzleti egységek közötti megosztása megnövelte a felügyelet bonyolultságát. Ennek eredményeképp megnőtt az igény az olyan erőforrás-felügyeleti termékek iránt, amelyek lehetővé teszik a hálózat tárolási erőforrásainak központi adminisztrációját és automatizált felügyeletét."

A hálózati információtároló eszközöket és szoftvereket alkalmazó EMC ügyfelekkel kapcsolatos legfrissebb hírek a http://www.emc.com/networkedcustomers/ címen olvashatók.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.