:

Szerző: Barna József

2002. április 30. 22:02

Az AMD felgyorsítja a 0,13 mikronos technológiára történő átállást

W. J. Sanders III
Jerry Sanders
[SBN] Az AMD elnöke, Jerry Sanders a Merrill Lynch & Co. elemzőcég által szervezett Hardware Heaven Technology Conference című rendezvényen ma elmondta, hogy cége felgyorsítja a 0,13 mikronos gyártástechnológiára történő átállást. Amint az ismert, mind elemzők, mind pedig az AMD legnagyobb riválisa, az Intel kételkedett abban, hogy a sunnyvale-i cég valóban olyan sikeresen halad a drezdai Fab 30 konverziójával, mint állítja.

Korábban az AMD úgy tervezte, hogy 2002 negyedik negyedévére áll át százszázalékosan a 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott processzorok termelésére a németországi gyárban. Sanders azonban elmondta: immár joggal bizakodhatnak abban, hogy a teljes gyártástechnológiai konverzió egy negyedévvel korábban, még a harmadik negyedévben kivitelezhető. A 0,09 mikronos technológia bevezetése pedig 2003 harmadik negyedévében várható, tette hozzá.

Amint arról beszámoltunk, az AMD két hete jelentette be, hogy megkezdte 0,13 mikronos csíkszélességű mobil Athlon XP processzorainak forgalmazását. Jól értesült források szerint pedig már csupán néhány napot kell várni az asztali, Thoroughbred magos változatok hivatalos bejelentésére is.

Sanders továbbá arról is szólt, hogy cége immár nem csak a korábban már bemutatott nyolcadik generációs Athlon (ClawHammer) processzorok mintapéldányaival készült el, hanem egyben partnerei rendelkezésére bocsátotta a többprocesszoros szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteron (korábban SledgeHammer) mintáit is. Mint mondta, az Opteron 100 millió (!) tranzisztort tartalmaz.

Az AMD nyolcadik generációs processzorainak első változatai -- ahogy a mintadarabok is -- 0,13 mikronos SOI (silicon on insulator) technológiával készülnek, a cég számára ezért is rendkívül fontos, hogy ezek megjelenésének idejére kiforrott 0,13 mikronos technológiával rendelkezzen.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.