:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 18. 12:00

A Microsoft 299 euróra csökkentette az Xbox európai árát

A Microsoft az elemzők, a játékkiadók, játékfejlesztők és a potenciális vásárlók kritikái nyomán jelentősen csökkentette az Xbox európai árát.

A Microsoft az elemzők, a játékkiadók, játékfejlesztők és a potenciális vásárlók kritikái nyomán jelentősen csökkentette az Xbox európai árát.

A március 14-én piacra került konzol eddigi listára 479 euró illetve 299 angol font volt, április 26-tól azonban 299 euróért illetve 199 fontért lehet hozzájutni. Az árcsökkentés után az Xbox épp annyiba kerül, mint a legnagyobb rivális Sony PlayStation 2. "Ez egy hosszú távú stratégiai döntés, amely egyaránt előnyös a kereskedők, a játékfejlesztők és persze a játékosok számára is" -- mondta Sandy Duncan, a Microsoft Xboxért felelős európai alelnöke.

Jelenleg már csak Japánban kerül többe az Xbox a PlayStation 2-nél, azonban a Microsoft japán részlege nem árulta el, hogy tervezi-e a konzol árának csökkentését. A távol-keleti országban az Xbox ára 34.900 jen, a PlayStation 2-ért 29.800 jent kérnek. Elemzők szerint a Microsoftnak legalább 10 ezer jennel, azaz mintegy 30 százalékkal kellene csökkentenie az Xbox árát, hogy versenyben maradhasson a japán piacon.

Azok az európai vásárlók, akik még az eredeti 479 eurós áron jutottak az Xboxhoz, egy 185 euró értékű ajándékcsomagot kapnak, amelynek tartalma egyelőre ismeretlen, de a részletek a jövő héten felkerülnek az Xbox hivatalos weboldalára, a www.xbox.com címre.

Egyes hírek szerint olyan népszerű játékok közül választhatnak az Xbox-vásárlók, mint a Halo, Rallisport Challenge, Project Gotham Racing, Amped Freestyle Snowboarding, Oddworld: Munch's Oddysee, Dead or Alive 3, Blood Wake és a Fuzion Frenzy.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.