:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 16. 14:50

Magyarországon is csökkentek az Sun középkategóriás szerverek árai

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. a világ piacvezető UNIX szervergyártója világszerte, így Magyarországon is csökkentette a Sun Fire szervercsalád tagjainak árát. Az UltraSPARCÒ III processzorokra épülő közép- és felsőkategóriás szerverek vételára hasonló mértékben csökkent mint az Egyesült Államokban, azaz átlagosan 25-30%-kal.

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. a világ piacvezető UNIX szervergyártója világszerte, így Magyarországon is csökkentette a Sun Fire szervercsalád tagjainak árát. Az UltraSPARCÒ III processzorokra épülő közép- és felsőkategóriás szerverek vételára hasonló mértékben csökkent mint az Egyesült Államokban, azaz átlagosan 25-30%-kal.

Ezen túl, a hazai leányvállalat a számítástechnikai eszközök vámjának eltörléséről szóló március 22.-ei KüM-PM rendelet értelmében érvényesíti a terméktől függő 5-7%-kos vámtarifa csökkenést, amely nem csak a fenti Sun Fire szervercsalád áraira, hanem minden, a Sun árlistáján szereplő termék árára kedvező hatást gyakorol.

A magyar piacon az érintett Sun Fire szerverekbõl 2001-ben 16 db-ot adott el a Sun, az idei év elsõ negyedévében azonban már 10 ilyen gépet értékesített, ami jól mutatja a termék, s általában a UNIX szerverek iránti kereslet növekedését. Ezzel az értékesítéssel, becslések szerint, a magyarországi UNIX szerverpiacon a Sun 35%-os részesedést tudhat magáénak, ami közel azonos világpiaci piacrészével. A Sun várakozása és a jelenlegi adatok szerint a UNIX piac újra növekedési fázisba került és ennek, valamint az árcsökkentésnek is köszönhetõen a teljes szerverpiacon mintegy 30%-os növekedést prognosztizálnak.

A Sun, mint a biztonság és a UNIX elkötelezett híve, az Egyesült Államokban meghirdette azt az akciót is, hogy vásárlói legfeljebb három darab, más gyártótól korábban vásárolt szerverét is beszámítja, a Sun Fire Midframe 3800, 4800, 4810 vagy 6800 szerverek megvásárlása esetében.

További lehetőség az összköltség csökkentésére és a befektetések védelmére a teljes, a Sun termékeire jellemző SPARC/Solaris bináris kompatibilitás is. Mint ismeretes a Sun egyedülálló a teljes termékvonalára vonatkozó, generációk közötti bináris kompatibilitásával, ami azt jelenti, hogy egy-egy rendszer bővítése során az állományok változatlanul (azaz komolyabb programozás elvégzése nélkül) vehetők használatba. Ezt tovább erősíti a Sun Fire termékcsaládon belül az egyes alkatrészek egységessége, melynek révén úgy képes a felhasználó egy "kinőtt gépét" egy nagyobbra cserélni, hogy a kisebb gép alkatrészei a nagyobb konfigurációba átszerelhetőek, mellyel a Sun egyedülálló befektetésvédelmet biztosít a hardverek szintjén is.

Ennek, az ún. Uniboard technológiának köszönhetően a CPU/memóriakártyák nem csak szabadon cserélhetőek a Sun Fire 3800-15K szerverek között, hanem mindez akár működés közben is elvégezhető, megoldható a fokozatos, de minimális állásidőt eredméyező fejlesztés, a vertikális bővítés, valamint lehetővé válik a tartalék-alkatrészek mennyiségének drasztikus csökkentése. Az egységesség megtakarítást is eredményez az oktatás, a rendszerfelügyelet terén épp úgy, mint az alapalkalmazások esetében, hiszen világos, egyszerű továbbfejlesztési lehetőségeket biztosít ez a technológia.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.