:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 19. 16:25

A Microsoft bemutatta a Pocket PC 2002 Phone Edition operációs rendszert

A franciaországi Cannesban rendezett 3GSM World Conference 2002 rendezvényen a Microsoft bemutatta a Pocket PC 2002 család legújabb tagját, a Pocket PC 2002 Phone Edition szoftvert.

A franciaországi Cannesban rendezett 3GSM World Conference 2002 rendezvényen a Microsoft bemutatta a Pocket PC 2002 család legújabb tagját, a Pocket PC 2002 Phone Edition szoftvert.


A Pocket PC Phone Edition felhasználói felülete

Az ősszel megjelent Pocket PC 2002 operációs rendszer alapjaira épülő Phone Edition a Microsoft szerint három területen szolgál lényeges újdonságokkal. Egyfelől tökéletesen integrálja a mobiltelefonok funkcióit és a Pocket PC kéziszámítógépek képességeit. Másodsorban fejlett mobiltelefon-funkciókat kínál, többek között egyszerű tárcsázást, hívásnaplózást, hívófél-azonosítást, gyorshívást, konferenciabeszélgetést és kihangosítást.

A Microsoft szerint tökéletesen sikerült integrálni az email illetve SMS küldést és fogadást, például a beérkezett email és SMS üzenetek azonos "Inboxban" tárolódnak el. A kényelmi funkciók között egyedileg testreszabható csengőhangok is szerepelnek -- ehhez csupán egy általunk kívánt .WAV formátumú állományt kell feltölteni a telefonba.

Harmadrészt fejlesztettek a kapcsolódási képességeken, a PPC Phone Edition immáron többféle WAN-t és Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolatot is támogat, sőt, lehetőség van az adatokat akár távolról, a készülékekbe épített GSM vagy GPRS hálózaton keresztül szinkronizálni.

A 3GSM konferencián bemutatkozó Hewlett-Packard Jornada 928 mellett a Microsoft szerint több gyártó -- köztük a Compaq és a Toshiba -- is készül saját termékeivel, amelyek hamarosan a piacra kerülnek.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.