:

Szerző: roberto

2002. február 19. 11:30

A Red Hat és a SuperH nyílt forráskódú fejlesztőeszközt készít új 64 bites processzorokhoz

Red
Red Hat[Red Hat] Együttműködést jelentett be a Hitachi és az STMicroelectronics által 2001 nyarán alapított SuperH Inc. és a Red Hat Inc. A két cég együttműködésének eredménye a SuperH főként beágyazott eszközökbe szánt új SH-5-ös RISC architekúrájához készülő 64-bites GNUPro fordító lesz. (A GNUPro a Red Hat által összeállított, GCC-re épülő kereskedelmi alkalmazásfejlesztő készlet.)

"A fogyasztói eszközök tervezése során a megfelelő beágyazott technológia kiválasztása kulcsfontosságú -- lehetőségekben gazdag alkalmazásokat kell támogatnia, ugyanakkor az árral a piaci igényekhez kell igazodni" -- mondta Jon Frosdick, a SuperH szoftverigazgatója, hozzátéve, hogy "a nyílt forráskódú szoftver stratégiánk fontos része, mivel biztosítja, hogy a SuperH architektúra a legjobb ár/teljesítmény arányt érje el; örülünk, hogy a Red Hattel együtt nyílt forráskódú megoldásokon dolgozhatunk a SuperH SH-5 architektúrára".

James Prasad, a Red Hat EMEA régiójának alelnöke elmondta, hogy az új architektúrák számára fontos, hogy az elfogadottságuk növelése érdekében kiépült fejlesztői közösségre támaszkodjanak. A Red Hat GNUPro eszközkészlettel olyan fejlesztőeszközhöz jutnak SH-5 tervezői, amely referenciaként szolgálhat az SH-5 köré épülő platformok számára.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.