:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. február 4. 10:30

Hamarosan megjelenik a Sun iPlanet Application Server linuxos verziója

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. a jövőben tervezi az iPlanet Application Server szoftver új, linuxos verziójának kibocsátását.

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. a jövőben tervezi az iPlanet Application Server szoftver új, linuxos verziójának kibocsátását.

A Sun Open Net Environmentet (Sun ONE), architektúráját, platformját és az "on-demand" szolgáltatások fejlesztését és alkalmazását szolgáló szakértelmét több platformmal való együttműködéshez igazítja. A Sun, amely már így is támogatja a legnépszerűbb platformokat -- mint a Solaris Operating Environment (OE), a Windows, az IBM AIX, a HP‑UX és az OS/390 --, most tovább bővíti a tartalomgenerálást végző iPlanet Web Server, az integrálást folytató iPlanet Message Queue és a Java eszközökhöz készült Forte már meglévő, Linuxot támogató verzióinak körét egy teljes, linuxos fejlesztői környezettel együttműködő iPlanet Application Serverrel.

Nyitott, integrálható architektúrát alkot, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára a meglévő befektetések megtérülésének növelését, az idén megjelenő iPlanet Application Server frissített változatával fokozza a nyílt forráskódú operációs rendszerekkel való együttműködést, amely az IDC szerint az újonnan licencelt szerver operációs rendszerek több mint egynegyedét tette ki 2000-ben. Segítségével az "on-demand" szolgáltatások terén javulhat a fejlesztői kapacitás, és nagyobb rugalmasság biztosítható az ügyfelek számára, mivel a szolgáltatások nem kötődnek kizárólag egy platformhoz.

Az iPlanet Application Server az alkalmazásszolgáltatások fejlesztését, üzembe helyezését és felügyeletét ellátó, robusztus J2EE platform. Biztosítja az üzleti folyamatok automatizálása és vállalati alkalmazásokhoz való kapcsolódás az integrációs keretrendszer segítségével, amely a Java technológiai környezet elhagyása nélkül teszi lehetővé a fejlesztők számára az adatok és üzleti logika kinyerését az SAP és egyéb háttérrendszerekből. Ezen felül, a fokozott biztonság és a vállalati alkalmazások személyazonosság-kezelésének érdekében az iPlanet Web és Directory szerverek a termék integrált részei.

A Linuxszal együttműködő iPlanet Application Server kibocsátása ez év júniusára várható. További információ az iPlanet Application Serverről a www.iplanet.com címen található.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.