:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. január 2. 12:07

Az ASUS elvesztette vezető pozícióját az alaplapok és grafikus kártyák piacán

[Digi Times] Az Elitegroup Computer Systems (ECS) kivételével a nagy tajvani alaplapgyártók közül egyik sem tudta elérni a 2001-es értékesítési célkitűzéseit.

[Digi Times] Az Elitegroup Computer Systems (ECS) kivételével a nagy tajvani alaplapgyártók közül egyik sem tudta elérni a 2001-es értékesítési célkitűzéseit.

Sem az Asustek, sem a Gigabyte, sem az MSI nem tudott megfelelni saját elvásársainak, ellenben az ECS alacsony árstratégiája elérte a kívánt hatást, ugyanis a vállalat 13 százalékkal túlteljesítette eredeti terveit és 14,92 millió eladott alaplapjával megelőzte az Asusteket, ezzel megszerezve a világ legnagyobb alaplapgyártójának járó kitüntető címet.

Az Asustek eredetileg 18 millió alaplap eladását tervezte, de csak 14,7 millió darabot szállított le. A notebook-üzletágban sem remekelt a cég, immáron második éve, hogy nem képes teljesíteni az értékesítési terveit. Az Asustek 800 ezer notebook eladását tervezte, az előzetes becslések szerint azonban mindössze 750 ezer gépet szállított le.

Figyelemre méltó az MSI teljesítménye a grafikus kártyák piacán. A vállalat eredetileg 2,6 millió kártya eladásával számolt, azonban úgy tűnik, jóval 4 millió darab fölött van az értékesített videokártyák száma. Az MSI egy rendkívül nagy volumenű megrendelést kapott a Delltől, így sikerült letaszítani az Asusteket a trónról.

Az MSI és az ECS életében egyébként is kiemelkedő szerepe volt a 2001-es évnek, ugyanis a vállalatok történetük során először adtak el több mint 10 millió alaplapot.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.