:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. december 27. 11:58

A játékosokat nem érdeklik a PlayStation 2-höz tervezett online szolgáltatások

Egy Japánban elvégzett felmérés szerint a PlayStation 2 konzolok tulajdonosai egyáltalán nem érdeklődnek a jövőre bevezetendő szélessávú online szolgáltatások iránt.

Egy Japánban elvégzett felmérés szerint a PlayStation 2 konzolok tulajdonosai egyáltalán nem érdeklődnek a jövőre bevezetendő szélessávú online szolgáltatások iránt.

A Sony és a legnagyobb japán távközlési cég, az NTT december elején jelentették be, hogy 2002 tavaszán elindítják közös szélessávú internetszolgáltatásukat a PlayStation 2 felhasználók számára. A Sony tervei szerint amerikai és európai távközlési cégekkel is megállapodnak majd hasonló szolgáltatás nyújtásáról.

A Yahoo által elvégzett felmérés szerint a japán PlayStation 2 felhasználók 54 százaléka egyáltalán nem érdeklődik a szélessávú online szolgáltatások iránt. A megkérdezettek 40 százaléka még azt sem tudta, hogy Japánban már nyár óta kapható a konzolhoz merevlemezt és Ethernet-vezérlőt tartalmazó bővítőegység.

A vállalatok tájékoztatása szerint nem csak online játékra lesz lehetőség, hanem interaktív szórakozásra is, valamint pénzügyi szolgáltatásokat is igénybe lehet venni. A Sony Computer Entertainment elnöke, Ken Kutaragi elmondta, hogy a PlayStation 2 tulajdonosok hamarosan videót is nézhetnek és zenét is hallgathatnak a széles sávú internetelérés segítségével.

A Yahoo által megkérdezett japán felhasználók jelentős többsége azonban úgy nyilatkozott, hogy inkább a számítógépét használná az internet böngészésére és online szolgáltatások igénybevételére, nem pedig a játékkonzolt.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.