Szerző: Bodnár Ádám

2001. november 29. 11:57

Egy új szoftver már zenei stílus, tempó vagy hangulat szerint is tud válogatni az MP3 állományok között

[CNET] A MoodLogic bejelentette, hogy a Rio audiolejátszókhoz hamarosan mellékelni fogják intelligens MP3-válogató szoftverét.

[CNET] A MoodLogic bejelentette, hogy a Rio audiolejátszókhoz hamarosan mellékelni fogják intelligens MP3-válogató szoftverét.

A MoodLogic programja lehetővé teszi, hogy a felhasználó MP3-gyűjteményéből számos tulajdonság alapján állítson össze válogatásokat. A program előadó, zenei stílus, tempó és hangulat alapján egyaránt tud keresni a zenék között.

Bár a szoftvert a vállalat eredetileg portálok és előfizetős zeneszolgáltatók számára fejlesztette ki, a Rio audiolejátszókat gyártó SONICblue-val kötött megállapodás nyomán a MoodLogic stratégiája megváltozott és a jövőben egyre inkább a szórakoztatóelektronikai berendezésekre koncentrál majd.

A két vállalat megállapodása értelmében a jövőre megjelenő Rio lejátszók mindegyikéhez mellékelve lesz a MoodLogic szoftver. A mostani Rio tulajdonosok pedig az internetről -- a MoodLogic vagy a SONICblue oldaláról -- tölthetik le a programot.

A MoodLogic programja egyelőre egy számítógépes alkalmazás, amely segítségével a zenéket a Rio lejátszókba tölthetik a felhasználók. Azonban mivel a lejátszók memóriája egyre növekedik, a vállalat tervbe vette egy olyan szoftver elkészítését, amely közvetlenül az audiolejátszókon futtatható.

A MoodLogic jelenleg a Windows Media Audio és az MP3 formátumokat támogatja, de a közeljövőben számos egyéb állománytípus böngészésére felkészítik a fejlesztők.

a címlapról