:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 17. 11:30

Vezetőségi változások a Transmetánál

Murray Goldman
Murray Goldman

Jelentős vezetőségi változásokon esett keresztül az alacsony fogyasztású mikroprocesszorairól ismert Transmeta. A vállalat vezérigazgatói posztján a cég igazgatótanácsának elnöke, Murray A. Goldman váltotta fel Mark K. Allent, a Transmeta új elnöke és működtetésért felelős igazgatója pedig Hugh Barnes lett.

Goldman és Barnes már 1998 óta tagjai voltak a Transmeta igazgatótanácsának. A leköszönő Mark K. Allen mindössze hét hónapon keresztül látta el a vállalatnál az elnöki és vezérigazgató teendőket. A cég nemrégiben profitfigyelmeztetést tett közzé, melyben közölte, hogy a harmadik negyedéves bevétele mindössze 5 millió dollár körül alakul majd, szemben a második negyedévben elért 10,2 millió dollárral.

Goldman 1998 novemberében lett a Transmeta igazgatótanácsának tagja, miután a Motorolától nyugdíjba vonult. Szakértők szerint Goldmannak még a 70-es, 80-as években komoly szerepe volt a Motorola mikroprocesszor és mikrokontroller üzletágának felfuttatásában. Goldman 1997-ben a Motorola félvezetőgyártó csoportjának alelnökeként ment nyugdíjba.

Barnes szintén 1998-ban került a Transmetához, miután a Compaqnál alelnökként és műszaki igazgatóként nyugdíjba vonult. Barnes 1984-től 1997-ig dolgozott a houstoni számítógépgyártónál.

a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.