:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. október 9. 10:02

Kármán Tódor Díjat kapott a Compaq Computer Magyarország Kft.

[Mmd] Tegnap ünnepélyes keretek között adták át a Budapesti Műszaki és

[Mmd] Tegnap ünnepélyes keretek között adták át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében a Kármán Tódor Díjat, melyet az Oktatási Miniszter alapított 2000-ben, és amelyet azon válallatok illetve személyek érdemelnek ki, akik a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végeznek kiemelkedő tevékenységet.

A Díjat 5 személy, illetve vállalat kapta meg: Paksi Atomerőmű Rt., MOL Rt., MTA Szegedi Biológiai Központ, Dr. Tamás István, az IBS főigazgatója, illetve IT cégek közül első alkalommal a Compaq Computer Magyarország Kft.

Dr. Beck György, a Compaq vezérigazgatója köszönő beszédében hangsúlyozta, hogy a Compaq Computer Magyarország Kft. elnevezésében a Magyarország szó azt is jelenti, hogy leányvállalatunknál túlnyomórészt magyar szakemberek dolgoznak, akik nap mint nap szembesülnek a hazai lehetőségekkel és korlátokkal és akiknek lehetőségük, tehát kötelességük is a hazai oktatásügy támogatása. Emlékeztetőként néhány példa a Compaq oktatás támogatási tevékenységére:

  • 2 szuperszerver adományozása az ELTE-nek és a BME-nek
  • 20 Alpha szerver pályázat útján történt adományozása felsőoktatási intézményeknek
  • BME aranyfokozató támogatója a cég, professzori és diákösztöndíjakat alapított idén
  • Évek óta jelentős számú, összesen közel 100 számítógépet adott szintén pályázat útján középiskoláknak
  • Tagja az Egyetemközi Távközlési és Informatikai Központnak (ETIK)
  • Compaq Campus prograja révén évtizedes hagyományok alapján jelképes összegekért adja át szoftvereit a cég a felsőoktatási intézményeknek
  • Támogatja a Középiskolai Matematikai Lapok kiadását, illetve tanulmányi versenyeket
  • Regionális Internet Infrastruktúra Szakértői Központja együttműködik az ELTE Informatikai Tanszékcsoportjával a diákok gyakorlati képzésében

Az oktatás támogatása az egyik legjobb befektetés: a magasan képzett, a legfejlettebb technológiát már az egyetemi évek alatt elsajátító munkaerő biztosíthatja, hogy Magyarország hosszú távon megőrizhesse, sőt növelje versenyképességét az egységesedő európai piacon. Erre most minden eddiginél nagyobb esélyünk van.
a címlapról

jogsértés

39

Bajban lehet az X az EU-ban

2024. július 12. 13:21

A Bizottság előzetes döntéshozatali eljárása szerint a közösségi platform működése több ponton is törvénysértő.